January 18, 2021
Portali Shprehja

Dua të të njoh nëse do të takoja në Xhenet! (Tregim interesant)

Dua të të njoh nëse do të takoja në Xhenet!

Në një intervistë televizive, prezantuesi e pyeti të ftuarin e tij, i cili ishte milioner!
Më thuaj cila është gjëja më e lumtur në jetën tuaj?

I ftuari tha: kam kaluar nëpër katër faza të lumturisë në jetën time, derisa ta dija kuptimin e lumturisë së vërtetë!

E para: (zotërimi i gjërave)
Por nuk gjeta lumturinë që doja!

E dyta: (blerja e gjësendeve të shtrenjëta)
Por zbulova se efekti i tyre ishte kohor, u shua shpejt!

E treta: (planet afatgjata)
Si blerja e një ekipi futbolli, ose blerja e vilave në vende turistike, por nuk mund të gjeja lumturinë që mund ta imagjinoja!

Së katërti: (një mik më kërkoi të kontribuoja për të blerë karroca për fëmijë me aftësi të kufizuara)

Këtu është tregimi:

Në të vërtetë, urdhrova menjëherë blerëjen e karrocave, por miku im këmbënguli që të shkoja me të dhe t’ua dhuroj vet fëmijëve dhuratën time. Shkova dhe pash gëzimin e madh në fytyrat e fëmijëve, se si ata filluan të lëvizin në çdo drejtim me karrocat ndërsa qeshnin plotë gaz e hare, sikur të ishin në parkun e dëfrimeve.
Por ajo që sjelli lumturin e vërtetë në zemrën time, ishte një djalosh i kapur fort për këmbën time, gjersa unë largohesha nga aty!
Unë u përpoqa ta largoja butësisht këmbën nga duart e tij, por ai vazhdonte e më shtrëngonte ndërsa sytë e tij përqendroheshin fort tek unë!
Kështu që unë u përkula ta pyesja:
A dëshiron diçka tjetër nga unë para se të shkoj?
Ishte përgjigjja tronditëse nga e cila mësova kuptimin e lumturisë së vërtetë dhe ndryshova plotësisht jetën time.
Ai më tha: (Unë dua të kujtoj tiparet e fytyrës suaj që të mund t’ju njoh kur të takoj në Xhenet dhe t’ju falënderoj përsëri para Zotit tim).😞

Bamirësia ka efekte të mrekullueshme në jetën e njeriut!

(Huazim)

.

Të Ngjajshme

Në cilën ditë lindi i Dërguari i Allahut Muhammedi a.s !

admin

Profeti (alejhi selam) thotë:“Unë jam dërguar dhe Ora e Kijametit është larg meje aq sa…

admin

Pse namazi është më i mirë se gjumi !?

admin

Leave a Comment