October 1, 2023
Portali Shprehja

Dy zakone pas ngrënies që shkaktojnë shëndet të dobët të zorrëve dhe shtim në peshë

Disa zakone që kemi gjatë ngrënies mund të kenë një ndikim negativ tek ne, pa e ditur edhe ne për këtë.

Shpesh kemi zakone që nuk janë të mira, por sërish nuk heqim dorë nga ato. Si në çdo gjë, ne bëjmë disa gabime gjatë ngrënies.

Hapi i parë drejt përmirësimit është të vëreni dhe të ndërgjegjësoheni për problemin. Nëse jemi të vetëdijshëm për gabimet që bëjmë, nuk jemi gjithmonë të gatshëm të heqim dorë prej tyre.

Zakonet e shëndetshme janë një temë gjithnjë e më e zakonshme sot, dhe ajo që mund të bëjmë në fillim është të eliminojmë gjërat e këqija që bëjmë gjatë vakteve.

Një nga gabimet më të zakonshme që bëjnë shumica e njerëzve është stërvitja menjëherë pas ngrënies, gjë që ekspertët thonë se mund të prishë procesin e tretjes. Kjo ndodh sepse trupi ynë drejton rrjedhën e gjakut në muskujt që përdorim gjatë këtyre aktiviteteve fizike, duke e larguar atë nga organet e tretjes. Ky devijim i rrjedhës së gjakut mund të çojë në siklet abdominal, ngërçe dhe tretje të ngadalësuar.

Është gjithashtu një gabim i madh të pish shumë ujë në mes ose menjëherë pas ngrënies. Qëndrimi i hidratuar siç duhet është padyshim çelësi i shëndetit të përgjithshëm, por është edhe më e rëndësishme të ruani një ekuilibër kur bëhet fjalë për konsumin e ujit gjatë ose menjëherë pas një vakti. Dietologët paralajmërojnë se pirja e sasive të tepërta të ujit menjëherë pas ngrënies mund të ketë efekte negative në procesin e tretjes duke holluar acidin e stomakut, i cili luan një rol kyç në zbërthimin e ushqimit.

.

Të Ngjajshme

“Shtator i zi” në Suedi, shpërthen sërish dhuna e bandave

Industria e prodhimit të çelikut në Europë në rrezik

Dita botërore e të moshuarve

Leave a Comment