May 12, 2021
Portali Shprehja

Dyshohet se dëmtuan buxhetin për rreth 10 mijë euro, padi për dy punonjës në Agjencinë për Punësim

Ministria e Punëve të Brendshme ka ngritur padi penale kundër dy personave të punësuar në Agjencinë për Punësim, shkruan Alsat. 48-vjeçari N.M. nga Shkupi dhe 60-vjeçari V.Z. gjithashtu nga Shkupi, dyshohet se si punonjës në Agjencinë për Punësim kanë keqpërdorur pozitën zyrtare, respektivisht të njëjtit akuzohen për shkelje të nenin 353, paragrafi 1 nga Kodi Penal.

Sipas MPB-së, dyshohet që personat në fjalë prej datës 20.11.2020 deri me datë 20.01.2021 kanë nënshkruar 14 formularë për një kompani, me çka kanë legalizuar qëndrimin dhe punën e paligjshme të gjithsej 87 shtetasve të huaj në territorin e vendit. Si rrjedhojë, kompanisë i është mundësuar që t`i shmanget tatimit për punëtorët në vlerë prej rreth 9.600 eurove, gjegjësisht  me këtë është dëmtuar buxheti i shtetit për 593.056 denarë.

 

.

Të Ngjajshme

Strugë-Qafëthanë, Nikollovski pa përgjigje për rindërtimin e rrugës

admin

Komitet për bashkëpunim ekonomik mes RMV-së dhe Greqisë

admin

Qytetarët: Veprimi i Artan Grubit, për pikë politike!

admin

Leave a Comment