September 29, 2020
Portali Shprehja

E konfirmon studimi: Kjo pjesë në makinë është më e ndyrë sesa guaska e tualetit

Sipërfaqet që prekim më shpesh në makinë janë gjithashtu më të ndoturat, dhe vitet e fundit timoni dhe leva e ingranazheve kanë fituar një konkurrencë serioze, transmeton Telegrafi.

Sipas një studimi të kryer nga Compare the Market, një kandidat i ri ka arritur në krye të listës së sipërfaqeve më të ndyra.

Një studim i kryer nga portali krahasues i sigurimeve të makinave britanike u krye në dhjetë makina të ndryshme në të cilat ata u përpoqën të përcaktonin shkallën e ndotjes nga tamponët klasikë, por edhe nga metoda RLU (Relative Light Units) që krahason sasinë e adenozinës trifosfatit (ATP), e cila është e pranishme në të gjitha qelizat e organizmave bimore, shtazore dhe mikrobiologjike.

Sa më e ndotur të jetë sipërfaqja, aq më e lartë është sasia e ATP-së dhe kjo rezulton në një lexim më të lartë të RLU-së.

Studimi shqyrtoi sipërfaqet që prekim më shpesh janë më të ndoturat, të tilla si leva e sinjalit të kthesës, rripi, dorezat e derës, pasqyra qendrore, etj.

Sipas rezultateve, sipërfaqja më e ndyrë është ekrani në pjesën e përparme, është më i ndotur se vet tualeti, e ndjekur nga leva e ingranazhit, pastaj leva e sinjalit dhe timoni.

Të Ngjajshme

Dalin fotografi të reja të Volkswagen ID

admin

Mercedes-AMG E63 S 2021 me lehtësi e arrin shpejtësinë prej 300 km/orë

admin

Garë shpejtësie ndërmjet BMW M8 dhe Lamborghini Aventador SVJ

admin

Leave a Comment