February 1, 2023
Portali Shprehja

E rëndësishme për ata që surfojnë, cilët shfletues të internetit konsumojnë më shumë memorie dhe CPU në Windows?

Zgjedhja e një shfletuesi uebi që nuk do të rëndojë kompjuterin ose laptopin tuaj është thelbësor nëse dëshironi një përvojë të këndshme përdoruesi, dhe më poshtë mund të shihni se cili është më i miri në këtë segment.

Përmirësimet e harduerit janë një nga opsionet që mund të përdorni nëse dëshironi që kompjuteri juaj të funksionojë më mirë, por pakkush mund të përballojë të zëvendësojë vazhdimisht komponentët e kompjuterit.

Kjo është arsyeja pse ne ju sjellim këtë test krahasues të shfletuesve të internetit Safari, Opera, Firefox dhe Chrome për aktivitete mjaft të thjeshta surfimi.

Për lehtësinë e krahasimit, ekipi i Make Use Of ekzekutoi të njëjtat procese në të gjithë shfletuesit e sapopërmirësuar . Videoja në YouTube, WhatsApp në PC, video Reddit dhe një faqe interneti u lansuan në secilin shfletues, ndërsa një profil i ri ose modaliteti i mysafirëve u përdor në çdo shfletues për të eliminuar konsumin e burimeve për shkak të shtesave dhe proceseve të tjera.

Për Windows, ata analizuan konsumin e burimeve të shfletuesve Edge, Opera, Firefox dhe Chrome për të përcaktuar se cili do të ishte më i miri për t’u përdorur.

Këtu janë të dhënat e konsumit të RAM-it dhe CPU-së për të gjithë shfletuesit në një pajisje Windows kur ekzekutoni një video në YouTube, WhatsApp Web, një faqe interneti të vetme dhe një video Reddit:

Emri i shfletuesit Përdorimi i RAM-it (MB) Përdorimi i CPU-së (përqindje)

Microsoft Edge 825-900 3-7

Opera 850-950 12-34

Mozilla Firefox 950-1000 5-11

Google Chrome 900-1000 7-25

Microsoft Edge konsumon më pak burime të CPU-së në krahasim me shfletuesit e tjerë, dhe Opera është shfletuesi më intensiv me CPU në platformën Windows. Për më tepër, megjithëse të gjithë shfletuesit përdorin pothuajse të njëjtën sasi RAM, Edge dhe Firefox përdorin më pak memorie, dhe Opera dhe Chrome ndryshojnë më shumë.

Bazuar në rezultatet, përdoruesit e Windows duhet të zgjedhin Edge nëse duan sa më pak ngarkesë në CPU-në e tyre. Për konsum të ulët memorie, mund të përdorni Firefox ose Edge. Megjithatë, duke qenë se Firefox-i i ngarkon CPU-në tuaj pak më shumë, është më mirë të përdorni Microsoft Edge në një pajisje Windows, përfundoi eksperimenti.

.

Të Ngjajshme

Netanyahu: Prioritet i Izraelit, normalizimi i lidhjeve me vendet arabe përpara paqes me palestinezët

Boshkov: Infrastruktura e fqinjëve shumë më e mirë se e jona

Vuçiç: Nuk ka afat për miratimin e planit për Kosovën

Leave a Comment