February 1, 2023
Portali Shprehja

E verdhë apo jeshile? Cilat banane janë më të mira për shëndetin tonë?

Efektet e këtij fruti në trupin dhe shëndetin tuaj do të ndryshojnë në varësi të ngjyrës së lëkurës. Të hash një banane jeshile në disa situata është më mirë sesa të hash një banane të pjekur në të tjera.

Kjo është arsyeja pse duhet të jeni të vetëdijshëm për efektet që prodhon çdo ngjyrë lëkure në mënyrë që të zgjidhni bananen më të mirë për ju.

Sheqeri

Me kalimin e kohës, bananet jeshile do të bëhen më të pjekura dhe për këtë arsye më të ëmbla. Kjo është arsyeja pse bananet me njolla kanë një ndikim më të madh në sheqerin në gjak dhe treten më shpejt.

Ndërsa bananet piqen, indeksi i glicemisë dyfishohet. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të hani banane ndërsa ato janë ende pak jeshile, sepse vetëm kështu do të keni efektin më të mirë të stabilizimit të sheqerit në gjak.

Banane jeshile

Nga ana tjetër, ju keni më shumë gjasa të keni kapsllëk nëse hani banane jeshile, pasi një banane e papjekur mund të përkeqësojë problemet tuaja me kapsllëkun.

Për shkak të tretjes së ngadaltë të molekulave unike të bananeve jeshile, fibrave pektine dhe niseshtës rezistente, individët që tashmë kanë tretje të ngadaltë duhet të shmangin bananet e papjekura.

Nëse nuk ju pëlqejnë njollat, atëherë pini ujë pas çdo bananeje jeshile për të shmangur këtë problem

.

Të Ngjajshme

Flori Mumajesi po i rikthehet muzikës, këtë e bën të ditur shoku i tij

Netanyahu: Prioritet i Izraelit, normalizimi i lidhjeve me vendet arabe përpara paqes me palestinezët

Boshkov: Infrastruktura e fqinjëve shumë më e mirë se e jona

Leave a Comment