December 7, 2022
Portali Shprehja

Edhe OSBE-ja e shqetësuar me largimin e serbëve nga institucionet e Kosovës

Shefi i Misionit të OSBE-së në Kosovë, ambasadori Michael Davenport, ka thënë se integrimi i Policisë së Kosovës dhe gjyqësorit ka qenë kaq i rëndësishëm për ruajtjen dhe forcimin e sundimit të ligjit në Kosovë, si dhe për mbrojtjen e interesave të komuniteteve joshumicë.

Kjo deklaratë e tij vjen në kohën kur Lista Serbe ka njoftuar se do të largohen nga institucionet e Republikës së Kosovës si pasojë e çështjes së targave.

E, Davenport thotë se është “i shqetësuar nga veprimet dhe deklaratat e fundit që kërcënojnë këtë integrim, i cili është një nga përfitimet më të rëndësishme nga dialogu i lehtësuar nga BE-ja dhe që ka përfituar publikun e gjerë dhe të gjitha komunitetet”.

Ai u ka bërë thirrje të gjitha palëve që të mos lejojnë që mosmarrëveshjet për çështjet aktuale të kërcënojnë atë që është arritur në vitet e fundit.

“Dhe unë bëj thirrje për angazhim politik proaktiv nga Prishtina dhe Beogradi me synimin për të arritur përparim drejt normalizimit të plotë të marrëdhënieve të tyre”, u shpreh ambasadori Davenport.

Ai në fund nënvizoi gatishmërinë e Misionit të OSBE-së në Kosovë për të vazhduar mbështetjen e tij për integrimin policor dhe gjyqësor dhe në kuadër të mandatit të tij për të mbështetur zbatimin e marrëveshjeve të dialogut.

“Angazhimi më i fortë në Dialog është thelbësor për ruajtjen e interesave si dhe sigurinë dhe sigurinë e të gjithëve”, potencoi shefi i misionit të OSBE-së në Kosovë, ambasadori Michael Davenport.

.

Të Ngjajshme

Dy shpërthime me shok-bomba kanë ndodhur në Lagjen e Boshnjakëve në Mitrovicën e Veriut policia japin detaje

Qytetet me më së paku stres në botë

Buxheti 2023, Koleva: 800 milionë euro për investime kapitale

Leave a Comment