December 5, 2022
Portali Shprehja

EMA ka miratuar vaksinën Omicron të Pfizer për fëmijët mbi 5 vjeç

Vaksina e përshtatur me nënvariantet BA.4 dhe BA.5 është miratuar tashmë si një dozë përforcuese për personat mbi 12 vjeç.

Komisioni Evropian ende nuk e ka miratuar rekomandimin, por kjo konsiderohet një formalitet. Ekspertët thanë se presin mbrojtje më të gjerë kundër varianteve të ndryshme të COVID-19.

Prodhuesit vunë në dukje studimet që tregojnë përgjigje të forta imune kundër nënvarianteve BA.4 dhe BA.5 te njerëzit mbi 18 vjeç 30 ditë pas vaksinimit.

Pfizer pretendon se vaksina e përshtatur është po aq e sigurt sa ajo origjinale.

.

Të Ngjajshme

Pretendon se e kanë rrëmbyer alienët 60 herë, thotë se ka video dëshmi

Kroacia fiton dramën me penallti dhe kalon në çerekfinale

Turqia mirëpret ekstradimin e militantit kurd nga Suedia

Leave a Comment