October 4, 2023
Portali Shprehja

Gabimet gjatë karikimit të baterisë së telefonit tuaj, e që shkurtojnë jetën e pajisjes!

Është e vështirë të imagjinohet jeta moderne pa një telefon. Përdorimi i celularëve është bërë përditshmëria jonë, por pajisjet pësojnë gjithnjë e më pak dëmtime me kalimin e kohës.

Për një jetë më të gjatë të telefonit, kërkohet mirëmbajtja e duhur dhe një nga gjërat më të rëndësishme është të dini se si ta karikoni saktë, si dhe gabimet që duhen shmangur.

Në vazhdim lexoni gabimet më të shpeshta që njerëzit bëjnë me telefonat dhe në këtë mënyrë u shkurtojnë jetëgjatësinë:

 

 

 

Duke e lënë karikuesin në prizë

Një karikues i lënë në prizë jo vetëm që çon në një faturë më të lartë të energjisë elektrike, por është gjithashtu shumë i rrezikshëm. Transformatori lëshon nxehtësi dhe niveli i rritur i nxehtësisë mund të çojë në një zjarr ose një qark të shkurtër në transformator që mund të shkaktojë zjarr.

Shkarkimi i baterisë deri në fund, më pas karikimi deri në 100 për qind

Bateritë në telefon janë bërë në bazë të litiumit dhe punojnë me një karikim cikli. Nëse e lini baterinë tuaj të shkarkohet plotësisht, ju po e shkatërroni pajisjen tuaj ngadalë. Gjithashtu nuk duhet ta karikoni baterinë në 100 për qind dhe as ta lini celularin në karikues për më shumë se kaq. Ngarkimi i baterisë në kapacitet në fakt shkurton jetëgjatësinë e baterisë për shkak të një numri të caktuar ciklesh karikimi. Përveç kësaj, lënia e telefonit në karikues gjatë gjithë natës çon në një rritje të faturës së energjisë elektrike, duke ndërprerë ciklin e karikimit të baterisë dhe mbinxehjen e pajisjes.

Përdorimi i celularit gjatë karikimit

Shkarkimi i baterisë gjatë karikimit i bën shumë presion vetë baterisë. Nëse duhet të bëni diçka në celularin tuaj, shkëputeni atë nga karikuesi dhe kur të keni mbaruar, vendoseni sërish në karikim.

Përdorimi i karikuesve të ndryshëm

Kur blini një telefon të ri, zakonisht merrni një karikues me të. Është më mirë ta përdorni gjithmonë atë dhe jo karikues të tjerë të disponueshëm për ju. Fuqia e karikimit është e ndryshme për çdo karikues dhe celular, ndaj është e rëndësishme që gjithmonë ta karikoni telefonin me fuqinë që i përshtatet. Përveç kësaj, është gjithmonë më mirë të përdorni një prizë për karikim dhe jo pajisje të tjera si laptopi.

.

Të Ngjajshme

Britania e Madhe merr përsipër organizimin e “Euro 2028”

Milevski: Kërkojmë fitore para dueleve të muajit dhjetor

Do të zgjidhet çështja e personave pa shtetësi në Maqedoni, miratohen ndryshimet e nevojshme ligjore

admin

Leave a Comment