October 6, 2022
Portali Shprehja

Gjermanët u dyndën te ngrohëset e shtrenjta elektrike, kanë frikë se mos mbeten pa gaz

Gjermanët mund të mbingarkojnë rrjetin kombëtar të energjisë elektrike pasi përdorin ngrohje elektrike joefikase në përpjekje për të shmangur motin e ftohtë këtë dimër për shkak të mungesës së gazit, paralajmëroi agjencia gjermane e energjisë dhe shërbimeve në një artikull të botuar sot.

Gjithnjë e më shumë familje furnizohen me ngrohje elektrike, përfshirë ato portative, sipas të dhënave të shitjeve të tyre. Banorët e Gjermanisë kanë frikë se Rusia mund të reduktojë ose kufizojë më tej furnizimet me gaz pas luftës në Ukrainë. Drejtori i përgjithshëm i shoqatës gjermane të kompanive të energjisë dhe ujit BDEW tha për gazetën Handelsblatt se nëse konsumatorët nuk i përdorin pajisjet me masë, ata mund të kenë fatura edhe më të larta të energjisë elektrike.

“Mund të mbingarkojnë edhe rrjetet elektrike. Kjo mund të ndodhë nëse, për shembull, në një natë shumë të ftohtë, shumë familje ndezin ngrohëset në të njëjtën kohë në të njëjtën pjesë të qytetit”, tha drejtoresha e BDEW, Kerstin Andrea. Ajo tha se e kupton frikën e bashkëqytetarëve të saj nga shtëpitë e ftohta gjatë dimrit, por në të njëjtën kohë paralajmëron se disa nga mekanizmat e përballimit mund të dështojnë.

Priten ndërprerje të herëpashershme të energjisë elektrike

Gjermania, së bashku me vendet e tjera anëtare të BE-së, po përpiqet të ndihmojë familjet dhe industritë e ngarkuara financiarisht nga rritja e çmimeve të energjisë pasi Rusia ndërpreu furnizimet nga gazsjellësi Nord Stream 1.

Qeveria gjermane ka premtuar se përdoruesit industrialë do të jenë të parët kur të ndërmjetësohet shpërndarja administrative e lëndëve të para në rast të mungesës së energjisë dhe familjet private do të kursehen nga furnizimi i reduktuar me energji.

Presidenti i Agjencisë Gjermane për Energji Elektrike, Gaz, Telekomunikacion, Posta dhe Hekurudha, Klaus Müller, tha në një intervistë për Tagesspiegel se ndërprerjet e herëpashershme të energjisë në nivel lokal mund të jenë rezultat i përdorimit të njëkohshëm të një numri të madh ngrohësesh elektrike.

Ai shtoi se edhe me çmimet “shumë të larta” të gazit, përdorimi i ngrohësve elektrikë mund t’u kushtojë konsumatorëve më shumë se ngrohja qendrore me gaz, forma më e zakonshme e ngrohjes së banesave në atë vend. Vetëm në gjysmën e parë të vitit 2022, gjermanët blenë rreth 600,000 pajisje elektrike për ngrohje, pothuajse 35 për qind më shumë nga një vit më parë, sipas agjencisë së kërkimit të tregut GfK.

.

Të Ngjajshme

Regjistrohen 55 raste të reja me virus

admin

Maqedoni, 11 tetori ditë jo pune për të gjithë qytetarët

admin

“Pritja e gjatë për në BE, na detyroi të marrim pasaporta bullgarë”

admin

Leave a Comment