March 1, 2021
Portali Shprehja

Grafat gjatë regjistrimit, Enti i Statistikës pa përgjigje për dilemat

Drejtori i Entit Shtetëror të Statistikave, Apostoll Simovski, sot nuk doli me qëndrim zyrtar për të sqaruar deklaratën e tij për kufizimet në plotësimin e të dhënave për përkatësinë etnike, fetare dhe gjuhën e qytetarit në rast se personi i regjistruar nuk është personalisht prezent. Ditë më parë ai tha se për këtë çështje do të konsultohet dhe të njëjtën do ta shpjegojë ditët në vijim. Në prezantimin e Metodologjisë, Simovski deklaroi se gjatë regjistrimit të mërgimtarëve nga familjarët e tyre, ose të cilitdo personi që nuk ndodhet në shtëpi gjatë momentit të regjistrimit, nuk do të mund të plotësohen të dhënat për përkatësinë etnike, përkatësinë fetare dhe gjuhën të cilën e flasin, duke i cilësuar ata si çështje personale. Neni 8 dhe neni 10 i Ligjit për Regjistrimin e Popullsisë e potencon qartë se të dhënat e lartpërmendura duhet të plotësohen. Opozita shqiptare tha se këto janë tentime për falsifikimin e regjistrimit, duke shtuar se nuk do të lejojnë mosplotësimin e të dhënave për përkatësinë etnike, fetare dhe të gjuhës. Edhe nga BDI-ja thonë se deklarata e drejtori të Entit të Statistikave është absurde. Regjistrimi i Popullsisë në terren do të bëhet nga data 1 deri më 21 prill. Regjistrimi elektronik i diasporës fillon nga 1 marsi dhe zgjat deri më 21 prill.

 

 

 

.

Të Ngjajshme

Incident i armatosur në Gjorçe Petrov, plagoset djali i ish-kreut të BFI-së

admin

Mijalkovi u paraqit sot në Gjykatën Penale për rastin “Thesari”

admin

Shilegov këmbëngul që mali Vodno të miratohet me ligj të posaçëm

admin

Leave a Comment