July 2, 2022
Portali Shprehja

Grkovska: Mbrojtja e konsumatorit është më e rëndësishme, të gjitha subjektet juridike duhet t’i respektojnë ligjet

Zëvendëskryeministrja përgjegjëse për politika të qeverisjes së mirë Slavica Grkovska sot ka vizituar Inspektoratin Shtetëror të Tregut ku ka takuar drejtoreshën Aneta Simeska-Dimoska, me të cilën ka biseduar për mundësitë për përmirësimin e kapaciteteve dhe efikasitetit të shërbimeve inspektuese.

Tact Watches

Zëvendëskryeministrja Grkovska vlerësoi se funksionimi efikas i shërbimeve të inspektimit është segment i rëndësishëm në fushën e qeverisjes së përgjegjshme dhe të përgjegjshme dhe theksoi se për këtë kabineti i saj është në komunikim të drejtpërdrejtë dhe të rregullt me Këshillin e Inspektimit dhe të gjitha shërbimet e inspektimit.

Ajo shtoi se mbrojtja e konsumatorit dhe respektimi i ligjit nga personat juridikë është detyrë prioritare e Inspektoratit Shtetëror të Tregut dhe për këtë arsye funksionimi i tij duhet të jetë efikas dhe në interes të qytetarëve, thuhet në shërbimin për shtyp.

Drejtoresha Simeska-Dimoska theksoi se Inspektorati Shtetëror i Tregut ka peshën më të madhe për nga përmbajtja dhe aktivitetet që i realizon dhe prandaj kapacitetet e tyre duhet të përmirësohen vazhdimisht.

“Cilësia e produkteve të ofruara në treg është e rëndësishme dhe për këtë arsye, informoi drejtoresha Simeska-Dimoska, Inspektorati Shtetëror i Tregut kryen kontrolle të rregullta, duke përfshirë cilësinë e mazutit, cilësinë e karburanteve, si dhe cilësinë e produkteve të ndërtimit”.

Zëvendëskryeministrja Grkovska tha se parakusht për rritjen e efikasitetit të shërbimeve inspektuese është zbatimi i digjitalizimit, i cili në shumë segmente do të përmirësojë funksionimin dhe qasjen e koordinuar në kontrollin e subjekteve juridike.

.

Të Ngjajshme

Biden me mesazh për rritjen e çmimit të karburantit: Ulni çmimin tani, është kohë krize

Google do të fshijë historinë e të dhënave të kërkimeve për vendndodhjet e klinikave të abortit

Qëndroni shumë orë ulur? Nga dëmtimi i zemrës te rritja e rrezikut të kancerit, ja efektet negative që ka në shëndet

Leave a Comment