December 6, 2020
Portali Shprehja

Hiqni testet e COVID-19 mes Maqedonisë dhe Kosovës, thirrja e OAK dhe OEMVP

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore dhe Oda e Afarizmit të Kosovës apelojnë deri tek Qeveritë e të dy shteteve që urgjentisht të krijojnë kushte për lëvizjen e lirë të qytetarëve të të dyja vendeve, duke hequr testet për Covid-19.

“Ndikimi i krizës së pandemisë së virusit corona COVID-19 ka marrë përmasa të mëdha në nivel global. Kjo krizë ka prekur veprimtarinë e bizneseve dhe njëkohësisht ka ndikim të madh si në aspektin ekonomik ashtu edhe në atë social. Nisur nga kjo, Qeveritë e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të Republikës së Kosovës duhet të marrin vendime të cilat do të lehtësojnë lëvizjen e lirë të njerëzve si dhe të mundësojnë rrjedhojën e pandalur të shkëmbimit tregtar, gjë e cila ndikon në zhvillimin e ekonomisë rajonale të të dy vendeve”, theksojnë këto dy organizata të bizneseve, përcjell INA.

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore dhe Oda e Afarizmit të Kosovës apelojnë deri tek Qeveritë e të dy shteteve që të shfuqizojnë vendimin për PCR test negativ të obligueshëm, në koordinim me ministritë dhe komisionet përkatëse në mënyrë që të mundësohet vazhdimi i bashkëpunimit të pandërprerë rajonal, duke ju përmbajtur të gjitha masave për mbrojtje dhe parandalim të COVID-19.

“Duke marrë parasysh lidhjen dhe afërsinë tokësore të Maqedonisë së Veriut me Kosovën, PCR testi negativ i obligueshëm i vendosur për hyrje në të dyja shtetet po paraqet një barrierë shtesë si për personat fizik, ashtu edhe për bizneset, sepse së pari goditet ekonomia e cila pëson humbje të mëdha nga ky vendim.
Kosova dhe Maqedonia e Veriut nuk kanë vendosur teste me Shqipërinë dhe si e tillë nuk është e nevojshme të vendosen as ndërmjet njëra tjetrës.”, thuhet në kërkesën e tyre. (INA)

Të Ngjajshme

Vasili: Masat anti-Covid, zero efekt! Kanë prodhuar rëndim të situatës

admin

Haradinaj nuk po tërhiqet: O unë president, ose shkojmë në zgjedhje

admin

Basha: Shifrat janë alarmante, 1 në 2 të testuar del i infektuar! Qeveria vendos vetë për gjithçka, nuk dëgjon mjekët

admin

Leave a Comment