October 1, 2020
Portali Shprehja

Hulumtim, Megjashi: Fëmijët të sigurt vetëm në shtëpi

Fëmijët më të sigurt ndjehen brenda në shtëpitë e tyre, ndërsa më të diskriminuar ndjehen për shkak të dukjes së tyre, peshës së trupit, por edhe për shkak të gjuhës që flasin, përkatësisë etnike. Këtë e tregon hulumtimi i Ambasadës së parë për fëmijë në Botë, Megjashi. Sipas hulumtimit fëmijët thonë se në shkollat e tyre nuk i kushtohet vëmendje të mjaftueshme higjienës, sidomos nëpër tualete, për çka mbi 68 për qind e fëmijëve e shmangin përdorimin e tyre. Dy e treta e fëmijëve thonë se kanë probleme me ajrin e ndotur, sidomos me frymëmarrjen dhe për këtë qëllim pjesën më të madhe të kohës kalojnë brenda. Fëmijët më të rrezikuar në mjedisin e tyre ndjehen nga qentë endacak dhe mungesa e ndriçimit publik. Por të kërcënuar ndjehen edhe në internet.

“Fëmijët po ashtu thonë se ka probleme dhe vështirësi të caktuara me sigurinë e tyre në hapësirën e internetit. Ka numër të caktuar të fëmijëve të cilët thonë se njohin dikë të cilin fotografitë dhe videot i janë keqpërdorur në internet. Gjë që dëshmon në nevojën për marrjen e masave të sigurisë së fëmijëve jo vetëm në aspektin fizik, por edhe në hapësirën kibernetike ku ata kalojnë sa shumë kohë”, deklaroi Vaska Bojaxhi, Megjashi.

Alsat

Të Ngjajshme

162 raste të reja me Kovid-19, katër viktima dhe 109 të shëruar

admin

BFI-ja 4 muaj me shtrues detyre kryetar, “harrohen” reformat e premtuara

admin

Strugë, nxënësit bojkotojnë mësimin online

admin

Leave a Comment