3.6 C
Skopje
December 10, 2019
Informacione Rajoni dhe Bota

Imami shqiptar i përkthen presidentit gjerman kuptimin e ezanit

Gjatë vizitës së kësaj xhamie e cila vepron në kuadër të Bashkësisë Islame në Penzberg, presidenti Steinmeier shoqërohej nga gruaja e tij, Elke Büdenbender dhe nga ministri i brendshëm i shtetit gjerman Baravia, Joachim Hermann.

Në kuadër të vizitës, presidenti gjerman u informua rreth aktiviteteve të xhamisë nga imami Benjamin Idrizi dhe nga nënkryetarja e Bashkësisë Islame në Penzberg, Gönül Yerli.

Yerli, ndër të tjera, i shpjegoi presidentit Steinmeier se ezani në të gjithë botën këndohet në gjuhën arabe, ndërkohë e informoi edhe lidhur me aktivitetet që i realizojnë në xhami.

Ndërkaq, imami Benjamin Idrizi, i cili shoqëroi presidentin Steinmeier gjatë vizitës në xhami, i përktheu atij në gjuhën gjermane kuptimin e ezanit.

Steinmer vlerësoi aktivitetet e Bashkësisë Islame në Penzberg dhe shprehu kënaqësi për aktivitetet që realizon kjo xhami edhe për jo-myslimanët.

Artikuj të ngajshëm

Kusari-Lila: Mund të diskutohet për postin e presidentit, por jo t’i vendoset pika

shprehja

Ndotja e ajrit në nivel shqetësues, 75 fëmijë të hospitalizuar

shprehja

Jashari: Ligji për Paga më shumë do të krijonte dëme sesa siguri juridike

shprehja