January 31, 2023
Portali Shprehja

Inteligjenca artificiale do të ndryshojë mënyrën se si ne përdorim Windows

otenciali i inteligjencës artificiale është i jashtëzakonshëm dhe se sa zhvillim është arritur në këtë fushë mund të shihet më së miri nga shembulli i fundit i chatbot-it ChatGPT, i cili mund të bëhet një kërcënim për Google-in e pazëvendësueshëm. Inteligjenca artificiale do të bëhet gjithnjë e më shumë pjesë e jetës sonë të përditshme, duke përfshirë mjetet dhe shërbimet e njohura që përdorim.

Pasi u përhap lajmi në internet këtë javë se Microsoft do të zbatonte inteligjencën artificiale OpenAI në shfletuesin e saj të internetit Edge, ne tani dimë disa nga planet e kompanisë për Windows. Dhe ato përfshijnë gjithashtu inteligjencën artificiale.

Gjegjësisht, siç tha Panos Panai, personi i parë përgjegjës për sistemin operativ të PC-ve të Microsoft-it, gjatë konferencës për shtyp të AMD në Consumer Electronics Show CES, inteligjenca artificiale duhet të ndryshojë fjalë për fjalë gjithçka që bëni në Windows. Siç raportohet nga The Verge, Panay e tha këtë në kontekstin e procesorëve të rinj celularë të AMD (Ryzen 7000) të cilët vijnë me një motor special të inteligjencës artificiale dhe, sipas pretendimeve të kompanisë, janë njëzet për qind më të shpejtë se ai në MacBook Pro me M1. çip pro.

Panay nuk shpjegoi se si AI do të ndryshonte përvojën e përdoruesit të Windows, por ai ofroi disa aplikacione. Për shembull, kur bisedoni përmes kamerës së internetit, ajo mund të turbullojë automatikisht sfondin, të zbulojë kontaktin me sy dhe të kornizojë dritaren e altoparlantit gjatë një telefonate konference për të identifikuar qartë altoparlantin aktual.

Megjithëse këto nuk janë opsione spektakolare, ata i thonë The Verge se tregojnë planet më të mëdha të Microsoft për tregun dhe se me kalimin e kohës ata do të vënë më shumë theks në inteligjencën artificiale në produktet e tyre, gjë që duhet të përmirësojë përvojën tonë duke përdorur këto produkte.

.

Të Ngjajshme

Këto ushqime duhen shmangur përpara se të shkoni në palestër

Ky është ushqimi më i keq për veshkat!

Gjërat që nuk duhet t’i bëni kurrë gjatë karikimit të telefonit tuaj

Leave a Comment