12 C
Skopje
May 23, 2019
Informacione Vendi

Ish-ministri i brendshëm u dënua me 18 vjet burg

Tact

Ish-ministri i brendshëm, Mitko Çavkov që natën e 27 prillit t 2017 ishte drejtor policie u dënua me 18 vjet burg. Ai akuzohet se nuk kishte urdhëruar veprimin e njësiteve policore dhe kishte lejuar përgjakjen në Kuvend, informon INA.

Procesi gjyqësor për 27 prillin filloi në gusht të vitit të kaluar dhe është një nga proceset më të mëdha në historinë e re të Maqedonisë. Në fillim procesi filloi kundër 33 të akuzuarve, të cilët ishin autorë të sulmit në parlament dhe të sulmeve ndaj deputetëve të pushtetit aktual. Por, pas sjelljes së ligjit për amnisti ishin falur 15 persona. Ndaj tyre sot u shqiptuan gjithsejt 214 vite burg. (INA)

Burimi i lajmit

Artikuj të ngajshëm

Financimi i OJQ-ve nga Qeveria, dilema rreth pavarësisë

shprehja

Kostadinov: Mickoski po bëhet promotor i politikave të LSDM-së

shprehja

Ja si po ndryshojnë gjërat

shprehja