17.5 C
Skopje
April 2, 2019
Feja Islame

Ja kur fillon dhe sa do të zgjasë muaji i Ramazanit

Muaji i shenjtë për myslimanët, Ramazani do të fillojë me 6 maj të këtij viti, apo edhe 48 ditë nga sot.

Besimtarët myslimanë këtë vit do të agjërojnë 28 ditë, transmeton Gazeta Metro.

Ramazani është muaji më i shenjtë për besimtarët myslimanë. Është muaji i nëntë të vitit në kalendarin hënor mysliman, në të cilin, sipas traditës islame, Profeti Muhamed mori shpalljen e Kuranit “si udhërrëfyes për njerëzit me drejtësi dhe shpëtim”

Në muajin e Ramazanit besimtarët myslimanë janë të obliguar të agjërojnë nga lindja deri në perëndim të diellit. Agjërimi përfshinë privimin nga disa prej nevojave kyçe fiziologjike, siç janë: ushqimi, pirja, marrëdhëniet seksuale, etj.

Burimi i lajmit

Artikuj të ngajshëm

Çfarë ndodh me atë qe shkon tek fallxhori!!

shprehja

PSE ALLAHU E FSHEHU KOHËN E VDEKJES?!

shprehja

A DO TA SHOHËSH DYNJANË PAS VDEKJES TËNDE!

shprehja