June 27, 2022
Portali Shprehja

Joe Biden zgjat “urgjencën kombëtare” për Ballkanin Perëndimor

Në një mesazh drejtuar Kongresit, presidenti amerikan Joe Biden zgjati “urgjencën kombëtare” për Ballkanin Perëndimor.

Tact Watches

Mesazhi thekson se neni 202 (d) i Aktit Kombëtar të Emergjencave parashikon përfundimin automatik të një emergjence kombëtare, përveç rastit kur Presidenti e publikon atë në Regjistrin Federal brenda 90 ditëve përpara datës së përvjetorit dhe i përcjell një njoftim Kongresit duke deklaruar se situata do të vazhdojnë në fuqi pas datës së përvjetorit, njofton tesheshi.

“Në zbatim të kësaj dispozite, i kam dërguar Regjistrit Federal një njoftim bashkëngjitur ku thuhet se gjendja e jashtëzakonshme në lidhje me Ballkanin Perëndimor është shpallur me Urdhrin Ekzekutiv 13219 të datës 26 qershor 2001, sipas të cilit janë ndërmarrë hapa shtesë në Ekzekutiv. Urdhri 13304 i datës 28 maj 2003, i cili u zgjerua në Urdhrin Ekzekutiv 14033 të datës 8 qershor 2021, mbetet në fuqi pas datës 26 qershor 2022”.

Frenimi i progresit dhe integrimit

Aktet e dhunës ekstremiste dhe aktivitetet penguese dhe situata në Ballkanin Perëndimor, e cila pengon përparimin drejt qeverisjes efektive dhe demokratike dhe integrimit të plotë në institucionet transatlantike të listuara në këto Urdhëra Ekzekutive, vazhdojnë të përbëjnë një kërcënim të pazakontë dhe të jashtëzakonshëm për sigurinë kombëtare të SHBA-së, thuhet në mesazh.

“Prandaj e pashë të nevojshme vazhdimin e gjendjes së jashtëzakonshme, të shpallur në Urdhrin Ekzekutiv 13219, në lidhje me Ballkanin Perëndimor”.

Të Ngjajshme

Zvogëlohet fuqia punëtore në Shqipëri – emigruan mbi 220 mijë qytetarë për 6 vite

admin

PDK me fjalë të mira për vizitën e Konjufcës në Hagë

admin

Goditje fatale për Putinin/ Paralajmërohet vrasja dhe rrëzimi nga pushtetit – ja tre rivalët që mund ta zëvendësojnë atë!

admin

Leave a Comment