November 26, 2022
Portali Shprehja

Kalendari historik i datës 2 tetor

Në këtë ditë:

Në vitin 1187 – Sulltan Saladini pushton Jeruzalemin nga kryqtarët.

Në vitin 1492 – Mbreti Henri VII i Anglisë pushton Francën.

Në vitin 1789 – Xhorxh Uashingtoni ua transmeton Shteteve për ratifikim amendamentet e propozuara kushtetuese (Ligji i të Drejtave të Shteteve të Bashkuara).

Në vitin 1836 – Natyralisti Charles Darwin u kthye në Angli, pas një udhëtimi pesë-vjeçar në HMS Beagle, në të cilin ai mblodhi ekzemplarët dhe vëzhgimet që çuan në teorinë e tij të evolucionit nga seleksionimi natyror.

Në vitin 1928 – “Prelatura e Kryqit të Shenjtë dhe Vepra e Zotit”, e njohur si Opus Dei, e themeluar nga Shën Josemaría Escrivá.

Në vitin 1944 – Luftëtarët polakë të rezistencës kapitullojnë në Kryengritjen e Varshavës, me rreth 250,000 njerëz të vrarë.

Në vitin 2007 – Presidenti Roh Moo-hyun i Koresë së Jugut ecën përgjatë vijës së demarkacionit ushtarak në Korenë e Veriut në rrugën e tij për në Samitin e dytë Ndër-Korean me liderin e Koresë së Veriut Kim Jong-il.

.

Të Ngjajshme

Inflacioni i lartë ndryshon natyrën e blerjeve te gjermanët

Londra: Ushtria ruse po përballet me mungesë municionesh

Rusët bombardojnë qytetin industrial të Ukrainës, të paktën 13 të plagosur, mes tyre një adoleshent

Leave a Comment