August 11, 2022
Portali Shprehja

Kalendari historik i datës 6 gusht

Në këtë ditë:

Në vitin 1661 – Nënshkruhet Traktati i Hagës ku Republika Hollandeze i shet Holandën e Re (Brazilin) për 63 ton ar Portugalisë.

Në vitin 1890 – Në burgun Auburn në Nju Jork, vrasësi William Kemmler bëhet personi i parë që ekzekutohet me karrige elektrike.

Në vitin 1945 – Bomba atomike u hodh në qytetin japonez të Hiroshimës nga aeroplani amerikan B-29 “Enola Gay”.

Në vitin 1965 – Presidenti amerikan Lyndon B. Johnson nënshkruan Aktin e të Drejtave të Votimit që ndalon diskriminimin e votimit kundër pakicave.

Në vitin 1991 – Tim Berners-Lee lëshon skedarë që përshkruajnë idenë e tij për World Wide Web. WWW debuton si një shërbim i disponueshëm publikisht në internet.

Në vitin 2012-  Automjeti robotik i NASA-s Curiosity (i quajtur edhe Laboratori i Shkencës së Marsit) u ul në Mars dhe shpejt filloi të transmetojë imazhe të sipërfaqes së planetit.

.

Të Ngjajshme

Gjobiten 187 shoferë në Shkup, 69 për vozitje të shpejtë

Në Tabanoc dhe Bogorodicë për dalje nga vendi pritet rreth 30 minuta

Karantinë dhe izolim, KSI me rekomandime për rastet me linë e majmunit në Maqedoni

admin

Leave a Comment