June 18, 2021
Portali Shprehja

Kandiq paralajmëron Kurtin për padinë ndaj Serbisë – Iliria News Agency

Themeluesja e Fondit për të Drejtën Humanitare, shkrimtarja dhe aktivistja serbe për të drejtat e njeriut Natasha Kandiq ka thënë se nuk ka shancë që GJND-ja ta bëjë përgjegjëse serbët, dhe se Kosova të provojë metoda tjera për ta ndëshkuar Serbinë.

Kandiq ka thënë se Qeveria e re e Kosovës duhet ta raportojë në BE dhe Kombe të Bashkuara se si Serbia nuk po i ndëshkon përgjegjësit brenda Ushtrisë Jugosllave, dhe oficerët e Ministrisë së Punëve të Brendshme për vrasjen e rreth 7 mijë civilëve shqiptarë.

“S’ka asnjë shans që Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë të marrë vendim që Serbia është përgjegjëse për gjenocid në Kosovë. Qeveria e re e Kosovës duhet ta raportojë në Bashkim Evropian dhe Kombe të Bashkuara se si Serbia nuk po i ndëshkon përgjegjësit brenda Ushtrisë Jugosllave dhe oficerët e Ministrisë së Punëve të Brendshme për vrasjen e rreth 7 mijë civilëve shqiptarë, dhe t’iu tregojë atyre (BE’së dhe Kombeve të Bashkuara) se Serbia i trajton ata si heronj, dhe do ta ketë përkrahjen e shoqërisë civile të Serbisë, veçanërisht të Qendrës për të Drejtën Humanitare”, ka thënë Kandiq.

Të Ngjajshme

BE përzë investitorët kinezë, por Gjermania jo – Iliria News Agency

admin

Nis Samiti në Vjenë, këto janë temat që po diskutohen – Iliria News Agency

admin

Ja pse Holanda votoi pro nisjes së negociatave mes BE-së dhe Shqipërisë – Iliria News Agency

admin

Leave a Comment