August 16, 2022
Portali Shprehja

Katër arsye përse disa çifte e duan seksin e vrazhdë

Seksi vetvetiu sjell kënaqësi, mirëpo ai goxha shpesh përfshin edhe shumë faktorë të tjerë – nga karakteri i partnerit dhe inspirimi momental deri te besimi

Se çfarë ndikon në ritmin, tempin dhe forcën e lojës seksuale, mund të shpjegohet me faktorë të ndryshëm.

A është fjala për elementin e befasisë, inspirimit të pastër me partnerin aktual dhe me ambientin apo me nivelin e dopaminës, e cila është e rëndësishme për përjetimin e kënaqësisë…

Dhe kjo nuk ka të bëjë vetëm me meshkujt, por edhe me femrat, transmeton Telegrafi.

1. Befasia
Elementi i befasisë shton nivelin e dopaminës. Ai na mundëson që lidhjen ta mbajnë të eksituar.

2. Forca
Forca eksiton, ndërkaq seksi i vrazhdë dërgon porosi të fuqishme, gjë që mund të jetë shumë eksituese për disa njerëz.

3. Besimi
Siç theksojnë ekspertët, me seksin e vrazhdë partnerët në vetëdije shfaqin besimin reciprok. Me fjalë të tjera, nëse e lejoni që t’ju lidhë dhe t’ju rrah në prapanicë, i bëni me dije që i besoni që nuk do t’ju lëndojë.

4. Liria
Seksi i vrazhdë lë ndjenjën e lirisë që nga partneri mund të marrim atë që dëshirojmë, me çka arrihet deri te marrëdhënia e sinqertë midis njerëzve.


Të Ngjajshme

​Dobitë befasuese të konsumimit të orizit të bardhë

Kënaqni të dashurën tuaj me këto teknika

Sipas shenjës së horoskopit ja me kë mund të shijosh kënaqësinë më të ‘zjarrtë’ në shtrat

Leave a Comment