12 C
Skopje
May 23, 2019
Shëndetsi

Keni dhimbje shpine? Bëni çdo ditë këtë (VIDEO)

Tact

Boshti kurrizor është një nga pjesët e trupit tonë për të cilin duhet të kujdesemi në mënyrë rigoroze, sepse përfaqëson gjithë trupin tonë. Kjo është pjesa që na mbështet dhe na mbron në çdo situatë të jetës, dhe pa të nuk mund të bëjmë asgjë.

Kështu, nëse qëndroni shumë ulur gjatë ditës, do të filloni të ndjeni dhimbje në shpinë dhe një lloj ‘paralize’ e cila fillon të formojë dëme serioze në shpinë.

Për fat të keq, kjo ju ndodh shumicës së njerëzve për shkak të mënyrës së jetesës së tyre. Kjo është arsyeja pse ne po e shpërndajmë këtë video më poshtë, për t’ju ndihmuar që ta përmirësoni gjendjen e shpinës tuaj dhe të keni një shëndet më të mirë të saj, transmeton Gazeta Express.

Ushtrime për ta rregulluar shpinën

Para së gjithash, duhet ta dini se dëmi në shpinën tuaj shkaktohet nga orët e gjata që qëndroni ulur. Ky qëndrim i gjatë ulur do t’ju shkaktojë gjithashtu edhe probleme me kyçe, eshtra dhe muskuj – që të gjithë do të jenë burim i dhimbjes.

Në mënyrë që të hiqni tensionin që akumulohet në shpinë, duhet t’i ndiqni hapat e mësuesit të jogas Vytas Baskauskas, i cili ju mëson që ta bëni një ushtrim çdo ditë për 2 minuta.

Video:.

Burimi i artikullit

Artikuj të ngajshëm

Agjërimi gjatë shtatzënisë: A ka ndonjë rrezik të madh shëndetësor?

shprehja

Agjërimi si ilaç për sëmundje të ndryshme: Çfarë të hani për iftar dhe çfarë për syfyr?

shprehja

Perioda dy herë në muaj, pesë arsyet që e shkaktojnë këtë fenomen

shprehja