March 25, 2023
Portali Shprehja

Keqkuptimet më të mëdha rreth baterisë të celularit tuaj

A e shkurton baterinë karikimi i telefonit gjatë gjithë natës? Këtu janë përgjigjet e shumë keqkuptimeve në lidhje me baterinë e telefonit tuaj celular.

Ngarkimi gjatë gjithë natës çon në mbingarkesë të baterisë

Edhe pse qëllimi përfundimtar i këtij miti nuk është plotësisht i pavërtetë, ai është ende një supozim i rremë. Shumë besojnë se lënia e telefonit në karikues gjatë natës mund të çojë në probleme me karikimin ose jetëgjatësi më të shkurtër të baterisë. Sidoqoftë, telefonat inteligjentë janë mjaft të zgjuar për të parandaluar tendosjen e tepërt të baterive të tyre.

Megjithatë, ekziston problemi i “karikimit helmues”, i cili mund të çojë në jetëgjatësi më të shkurtër të baterisë.

Kur bateria e smartfonit tuaj arrin 100% të karikimit, karikimi fiket automatikisht. Pasi bateria të bjerë në 99%, bateria ngarkohet ngadalë për t’u kthyer në 100% dhe kështu të mbajë një karikim të plotë.

Edhe pse ky është një problem, shumë prodhues sot ulin shpejtësinë e karikimit të telefonit kur ajo arrin 80% ose kanë “taktika” të ngjashme.

Me pak fjalë, karikimi i telefonit tuaj gjatë natës definitivisht nuk do ta tejkalojë baterinë.

Nëse bateria është gjithmonë e shkarkuar plotësisht, ajo do të zgjasë më gjatë

Ky gabim duket se ka reagimin më të madh nga të gjithë të tjerët. Ndryshe nga besimi popullor, lënia e baterisë tuaj gjithmonë “të zbrazet” plotësisht përpara se ta karikoni atë menjëherë, nuk bën absolutisht asgjë për të mbrojtur jetëgjatësinë e saj.

Në fakt, shumë ekspertë kanë deklaruar se mënyra ideale për të përdorur një bateri të smartfonit është ta karikoni atë kur të arrijë afërsisht 20-30%, që duhet të jetë optimale për jetëgjatësinë e baterisë.

Për ata që kanë adaptorë me karikim të shpejtë, është ideale të karikojnë telefonat e tyre kur u kanë mbetur rreth 20% bateri dhe më pas t’i karikojnë deri në rreth 90%.

Karikimi në sipërfaqe të ftohta mbron baterinë

Disa telefona nxehen gjatë karikimit. Si rezultat, shumë e shohin më mirë ta vendosin telefonin në një sipërfaqe të ftohtë ose përpara një ventilatori gjatë karikimit.

Ndërsa është e vërtetë që nxehtësia mund të ngadalësojë telefonin tuaj dhe të ndikojë negativisht në baterinë tuaj, vendosja e tij në një sipërfaqe të ftohtë nuk është zgjidhja. Në fakt, mbajtja e telefonit në sipërfaqe të ftohta gjatë karikimit shkakton formimin e metalit litium në bateri.

Kjo kontribuon në një shkarkim edhe më të shpejtë.

Përdorimi i telefonit gjatë karikimit ndikon në jetëgjatësinë e baterisë

Jo, përdorimi i telefonit gjatë karikimit nuk ndikon në jetëgjatësinë e baterisë.

Ndikimi i vetëm që ka kjo është se karikimi mund të zgjasë më shumë, gjë që gjithashtu nuk duhet të jetë shumë problem nëse nuk jeni duke bërë ndonjë gjë shumë të vështirë në telefon gjatë kohës që është duke u karikuar.

Wi-Fi i ndezur përdor shumë bateri

Ky është një nga keqkuptimet kryesore që kanë shumë njerëz për bateritë e smartfonëve.

Edhe nëse Wi-Fi është i ndezur gjatë gjithë kohës që telefoni është në karikues, ai konsumon pak energji. Një pjesë shumë e vogël e baterisë së telefonit tuaj do të shkarkohet nëse e lini Wi-Fi të ndezur gjatë gjithë kohës.

Herën tjetër që të vendosni të fikni Wi-Fi, mbani mend se do të bëjë më shumë mirë për portofolin tuaj duke kursyer të dhënat celulare sesa do të dëmtojë baterinë tuaj.

.

Të Ngjajshme

OBSH: Rritet numri i vdekjeve nga tuberkulozi në Evropë

Ishujt Svalbard kanë “ditë” që zgjasin 4 muaj

Protesta në Francë kundër reformës së pensioneve, qindra të arrestuar

Leave a Comment