January 17, 2021
Portali Shprehja

Këto janë emrat e ministrave të propozuar në Mal të Zi

Mandatari i caktuar për formimin e qeverisë Zdravko Krivokapić u paraqiti partive, të cilat përbëjnë shumicën parlamentare, një listë me emrat e kandidatëve për ministra në qeverinë e ardhshme të Malit të Zi.

Siç mëson MINA, kandidat për Ministër të Brendshëm është Nikola Terziq, Ministre e Shëndetësisë është Jelena Boroviniq Bojoviq, Ministre e Arsimit, Shkencës, Kulturës dhe Sporteve është Vesna Bratiq dhe Ministri i Punëve të Jashtme është Gjorgje Radulovi1, transmeton Ulqini Online.

Kandidati për Ministrin e Administratës Publike, Shoqërisë Digjitale dhe Media është Tamara Srzentiq, për Ekologji, Planifikim Hapësinor dhe Urbanizëm Ratko Mitroviq, për Zhvillim Ekonomik Jakov Milatoviq dhe për Investime Kapitale Mladen Bojaniq.

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave do të drejtohet nga Aleksandar Stijoviq, Drejtësia, Pakicat dhe të Drejtat e Njeriut Vladimir Leposaviq, dhe Ministria e Financave dhe Mirëqenies Sociale do të drejtohet nga Milojko Spajiq.

Sipas Pobjeda, udhëheqësi i URA-së, Dritan Abazoviq, do të jetë Ministri i ri i Mbrojtjes, sipas propozimit të Kryeministrit të caktuar Zdravko Krivokapiq. Sipas Pobjeda, Krivokapiq la mënjanë emrin e Abazović kur ai u dërgoi letren partive të koalicionit për ta propozuar atë në takim./Malesia.org

Të Ngjajshme

Zvicra i ashpërson masat | Iliria News Agency

admin

Botohet libri “Kronika nga Lugina” nga autori Baki Rexhepi

admin

Sulmet e filoserbit të Tiranës ndaj BE dhe shembulli i sheshit ‘Maidan’

admin

Leave a Comment