March 29, 2023
Portali Shprehja

Kinezët klonuan me sukses tri lopë

Shkencëtarët kinezë kanë klonuar me sukses tri “super lopë” që mund të prodhojnë një sasi jashtëzakonisht të lartë qumështi. Media shtetërore e raportoi këtë duke e cilësuar këtë si një përparim për industrinë e qumështit të Kinës për të reduktuar varësinë e saj nga racat e importuara. Tre viçat kanë lindur në rajonin Ningxia. Kafshët e zgjedhura janë të afta të prodhojnë 18 tonë qumësht në vit, ose 100 tonë qumësht gjatë jetës së tyre. Shkencëtarët bënë 120 embrione të klonuara nga qelizat e veshit të lopëve shumë produktive dhe i vendosën në lopë zëvendësuese. Kina ka bërë përparim të rëndësishëm në klonimin e kafshëve vitet e fundit. Vitin e kaluar, një kompani kineze e klonimit të kafshëve krijoi ujkun e parë të klonuar të Arktikut në botë.

https://www.youtube.com/watch?v=S033dUI3H7Q&ab_channel=DailyJang

.

Të Ngjajshme

“Lojërat e fatit”, Van der Belen: Kuvendi të respektoj standardet evropiane

Penov: Projektet e dorëzuara nga komunat nuk janë cilësore

Shqipëri, policia zbulon 27 sera me kanabis

Leave a Comment