January 28, 2021
Portali Shprehja

Kodra e Diellit “ngulfatet” nga ndërtimet pa leje

Përskaj problemeve të shumta infrastrukturore në Kodrën e Diellit, muajve të fundit, në këtë pikë turistike, me të madhe po ndërtohen vila pa leje. Nisma “Ta shpëtojmë Kodrën e Diellit” me reagim i është drejtuar komunës së Tetovës dhe prokurorisë. Kjo nismë kërkon miratimin e shpejtë të planit të detajuar urbanistik, me qëllim pengimin e uzurpimeve që bëhen në këtë pikë turistike.

Është evidentuar nga Policia se po ndërtohen rreth 80 të atilla, disa po ndërtohen edhe pse nuk janë të kryera dhe shumica e tyre presin legalizim të objekteve nga komuna e Tetovës. Urgjentisht komuna e Tetovës duhet të ngre nismën për ta përpiluar atë plan dhe për ta dorëzuar në institucione përkatëse që të mos përsëritet kjo katrahurë – deklaroi Hamdi Sulejmani, ta shpëtojmë Kodrën e Diellit.

Ndaj ndërtimeve të paligjshme kanë reaguar edhe banorët e vilave në kodrën e Diellit. Sipas tyre situata po përkeqësohet gjithnjë e më shumë, ndërsa nuk ka kurrfarë reagimi të autoriteteve.

Është duke u bë keq e më keq. Ndërtimet pa leje ka si te pjesa e vilave po ashtu edhe në pjesën pronë të Elem Tursit. Kemi reaguar disa herë por gjithnjë kemi hasur në veshë të shurdhër. Kryetarja e komunës dhe delegatët, ata duhet të reagojnë, sepse ata i ka zgjedh Populli dhe jo të rrinë e të bëjnë sehir aty – tha Habil Bexheti, pronar vile.

Të pyetur për ndërtimet e paligjshme në pikën turistike të lënë krejtësisht pas dore, nga komuna e Tetovës janë përgjigjur se po punojnë në drejtim të gjetjes së ndërtuesve dhe marrjes së masave kundër tyre.

Bashkim Sulejmani

Të Ngjajshme

Arrestohen dy persona nga Gostivari, posedonin marijuhanë

admin

“Dhoma publike”, reagon presidenti Pendarovski

admin

Dendias: Do të ndihmojmë në kontestin mes Shkupit dhe Sofjes

admin

Leave a Comment