October 28, 2020
Portali Shprehja

Komisioni për sëmundje Infektive: Të sëmurët kronik mund të kthehen në punë

Komisioni për Sëmundje Infektive (KSI) në mbledhjen e sotme ka sjell propozim vendim që të sëmurët kronik të kthehen në vendet e tyre të punës. Ky propozim-vendim sipas Komisionit në fjalë nuk do të vlej për personat që kanë raport nga mjeku specialist për sëmundjen.

Ndërkohë për punëtoret që janë në pushim të zgjatur të lindjes, pushimi do të zgjas deri më 31.12.2020. Njëkohësisht vazhdon edhe lirimi nga puna e grave shtatzëna.

Ndërkohë vendimi për prindërit e fëmijëve të moshës deri 10 vjeç, do të vendoset në mbledhjen e radhës të Komisionit.

Propozim-vendimi do dorëzohet deri tek Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Të Ngjajshme

Tetovë, rritet përqindja e të infektuarve me koronavirus

admin

ISHP forcon kapacitetet kundër pandemisë, brenda ditës do të realizohen 150 teste më tepër

admin

Pas infektimit të Spasovskit më Kovid-19, anketë epidemiologjike në MPB dhe Qeveri

admin

Leave a Comment