10 C
Skopje
February 11, 2019
Informacione Vendi

Komiteti i Helsinkit konstaton shkelje të të drejtave të të akuzuarve të 27 prillit

Komiteti i Helsinkit për të drejtat e njeriut ka konstatuar shkelje të të drejtave të të akuzuarve në gjykimin për dhunën e natës së 27 prillit.

Në raportin e tetorit të këtij komiteti është shënuar se është vërejtur trajtim jonjerëzor i të paraburgosurve, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Tutje, në raport thuhet se në ditët e para të gjykimit, të arrestuarit janë mbajtur par ushqim e pa ujë.

Si shkelje tjetër konsiderohet kohëzgjatja e një seance gjyqësore, dhe se ka patur raste kur një seancë gjyqësore ka zgjatur deri 12 orë./Telegrafi/

Burimi i lajmit

Artikuj të ngajshëm

Ministrat e LSDM-së: S’ka asgjë kontestuese në emërimin e baxhanakut të Xhaferit

shprehja

Edhe tre shqiptarë, avokat të shtetit

shprehja

Gostivari shënon “Ditën pa makina”, kryetari dhe administratorët komunalë në punë shkuan në këmbë

shprehja