October 2, 2022
Portali Shprehja

Kompania gjigante e teknologjisë komunikative zbulon lidhjen satelitore

Mjeti ka për qëllim të ndihmojë njerëzit të komunikojnë kur shërbimi i tyre celular nuk funksionon – një proces që Apple tha për vite të tëra për ta bërë realitet. Kompania tha se projektoi dhe ndërtoi teknologji specifike në mënyrë që pajisjet iPhone 14 të mund të lidhen me satelitët kur nuk janë afër një kulle tokësore.

Duke i lejuar përdoruesit të drejtojnë pajisjen e tyre drejt një sateliti, të cilin telefoni do të ndihmojë në gjetjen e tij, përdoruesit do të jenë në gjendje të dërgojnë dhe marrin informacione për të marrë ndihmë urgjente. Kompania tha se krijoi një mekanizëm të shkurtër të kompresimit të tekstit për të kondensuar mesazhet që kërkojnë rreth 15 sekonda për t’u dërguar nëse një përdorues ka një pamje të qartë të qiellit. Apple tha që ofruesit lokalë do të njoftohen për të ndihmuar në thirrjen emergjente.

.

Të Ngjajshme

Kalendari historik i datës 2 tetor

Kosovë/ Ndërpritet greva, mësimi fillon të hënën, më 3 tetor

Greqia nuk ka punëtorë! Kërkohet ndihmë nga Shqipëria

Leave a Comment