October 28, 2020
Portali Shprehja

Kompjuteri i ri mund të lexojë mendjen dhe ta shndërroj atë që po mendoni në një imazh

Ndërsa shikonin imazhet, EEG-të e subjekteve ushqeheshin në një rrjet nervor, një algoritëm i frymëzuar nga truri, që nxirrte përfundimin nëse një imazh zbulohej nga truri në përputhje me atë që kërkonin subjektet, transmeton lajmi.net.

Imazhet e krijuara nga kompjuteri progresivisht përputheshin me ato të menduara nga pjesëmarrësit, me një saktësi prej 83%.

Studiuesit gjithashtu besojnë se ky zhvillim mund të përdoret për të ndihmuar krijuesit, si dhe për të kuptuar më mirë sesi njerëzit i perceptojnë gjërat.

Teknologjia nuk njeh mendime, por u përgjigjet shoqërimeve që njerëzit bëjnë me kategoritë mendore, tha studiuesi i lartë Michiel Spapé. /Lajmi.net/

Të Ngjajshme

Tani ju mund të bisedoni me video në Tinder

admin

80% e makinave në të gjithë botën janë njëra nga këto katër ngjyra

admin

AirPods të ri publikohen nga Apple

admin

Leave a Comment