Koronavirusi: Mitet e rreme në lidhje me koronavirusin

Këtu po hedhim një vështrim në disa nga mitet më të zakonshëm për të renditur faktin nga hiperbolat dhe trillimet, raporton “BBC”, transmeton lajmi.net.

Mbajtja e frymës

Teoria është se nëse mund ta mbani frymën tuaj për rreth 20 sekonda pa kollitje, shtrëngim ose siklet, atëherë kjo dëshmon që mushkëritë tuaja po funksionojnë siç duhet, kështu që ju nuk jeni të infektuar.

Sidoqoftë, nuk ka asnjë bazë për këtë pretendim, përkundrazi duhet të këshilloheni me mjekët për këshilla zyrtare për shpërthimin.

Vet-krijimi i produkteve sanitare

Këto produkte të vetë krijuara nuk kanë efekt edhe nëse përdorni alkool në sasi më të mëdha.

Virusi mund të mbijetojë në sipërfaqe maksimumi 9 ditë

Kjo nuk është e vërtetë, virusi mund të qëndroj në sipërfaqe deri në 72 orë. Kjo, bazuar nga viruset e më hershme si SARS dhe MARS.

Urina e lopës

Disa grupe Indiane mendojnë që urian e lopës mund të ketë veti shëruese. Ekspertët tregojnë të kundërtën, urina e lopës nuk mund të shëroj virusin.

Bëni më mirë që të lani duart. /Lajmi.net/

Të ngjajshme

Një vajzë tregon që jeta me humbje të dëgjimit mund të jetohet në tërësi

shprehja

11 mënyrat se si të shpëtoni nga lëngët e djegshme

shprehja

Një fotografi e dy minjve duke luftuar, fiton konkursin për foton më të mirë

shprehja

Duke përdorur shërbimet e Portalit Shprehja ju pajtoheni me përdorimin tonë të Cookies. Pranoj Lexo më shumë