October 6, 2022
Portali Shprehja

Kriptovalutat, tregu duket gati të “shpërthejë” pas 2 vitesh të vështira

Tregu i kriptomonedhave duket i gatshëm të gjejë një rrugëdalje nga moçali ku ka qenë i bllokuar në dy vitet e fundit.

Raporti i dy kriptomonedhave më të mëdha Bitcoin dhe Ether është në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave, pavarësisht rënies së fundit të vlerave të tyre me 50% këtë vit.

Ky raport është raporti i lëvizjes së lirë të fondeve të këmbimeve të përhershme ndaj numrit të rezervave të kriptomonedhave në kompanitë tregtare, sipas CryptoQuant .

“Disa investitorë besojnë se tregu është stabilizuar dhe janë të gatshëm të ndërmarrin lëvizje spekulative,” tha bashkëthemeluesi i QCP Capital, Darius Sit , i cili vuri në dukje se investitorët që llogariten në humbjet për shkak të një ngjarjeje të rrallë duket se kanë filluar të tërhiqen nga tregu.

Investitorët në kriptos preferojnë kontrata të përhershme të cilat, ndryshe nga kontratat e së ardhmes, nuk kanë datë skadimi.

Bitcoin, i cili përbën rreth 40% të totalit të tregut të kriptomonedhave, pati një luhatje çmimi prej 5.4% javën e kaluar, sipas të dhënave të Bloomberg , më e ulëta që nga tetori 2020. Kjo “përgjumje” dy vjet më parë ishte për shkak të rritjes së vazhdueshme që kishte e shtyu Bitcoin në një rekord të lartë në prill 2021.

Bitcoin , megjithatë , siç vërehet nga Bloomberg, po flirton përsëri me nivelet më të ulëta të vitit pas shitjes së fundit që uli vlerën totale të tregut nën një trilion. dollarë.

Kriptomonedha më e njohur ka rënë me më shumë se 6% që nga fillimi i javës dhe po tregtohet rreth 18,600 dollarë . Kapaciteti i tregut të kriptove ka rënë gjithashtu me rreth 6% në 24 orët e fundit, sipas CoinGecko.

Rritja e normave të interesit – e parë si kosto reale e huamarrjes – po ushtron presion mbi një gamë të gjerë aktivesh me rrezik, dhe kriptovalutat nuk bëjnë përjashtim.

Tërheqja e Bitcoin është afër nivelit prej 17,600 dollarësh të arritur në qershor në vazhdën e kolapsit në platformat kryesore dhe fondet mbrojtëse.

Më konkretisht, kriptovalutat janë në stagnim, pas rënies së ekosistemit stabilcoin Terra dhe Luna dhe falimentimit të fondit mbrojtës Three Arrows Capital (3AC) dhe Voyager Digital and Celsius Network.

Bitcoin u rrit me 1.3% në 19.993 dollarë të martën në mëngjes, ndërsa Ether u rrit me 3.9% në 1.660 dollarë.

Sipas Kevin Loo nga IDEG Asset Management, “Bitcoin është nën 20,000 dollarë. Jemi kthyer në këtë pikë dhe është e mundur të shkojmë pak më poshtë”.

“Bitcoin ishte në 3,000 dollarë gjatë dimrit të parë të kriptomonedhës, dhe tendenca është që ne jemi më lart në terma afatgjatë”, tha Loo.

Indeksi MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 i kriptove më të mëdha është rreth 60% më i ulët këtë vit. Bitcoin është luhatur gjerësisht që nga vlerat më të larta të nëntorit të kaluar prej 69,000 dollarësh.

Pavarësisht qasjes së ashpër të Fed -it ndaj inflacionit dhe ngadalësimit të rritjes ekonomike që vazhdon të rëndojë në tregun e kriptomonedhave dhe aseteve të tjera më të rrezikshme, gjithnjë e më shumë investitorë po vënë baste për investime të mëdha.

Katalizatori më i madh për këtë rritje të levës në tregun e kriptomonedhave mund të jetë përmirësimi i pritshëm i blockchain Ethereum në fund të shtatorit. Rrjeti më i rëndësishëm nga pikëpamja tregtare pritet të shndërrohet nga prova e punës në provë e aksioneve , gjë që do të reduktojë kostot e energjisë së minatorëve të Etherit. Disa analistë shpresojnë se përmirësimi i rrjetit Ethereum do të tërheqë flukse investimesh në Ether dhe asete të tjera dixhitale.

Sipas të dhënave nga firma kërkimore Kaiko , raporti i levës së Ether arriti një nivel më të lartë të të gjitha kohërave në fund të gushtit.

“Ndërsa i afrohemi të ashtuquajturit Merge , leva e Etherit do të vazhdojë të rritet,” tha Shiliang Tang , CIO i LedgerPrime .

Ndërkohë, normat e përhershme të financimit të shkëmbimeve për Bitcoin dhe Ether janë kthyer në negative javët e fundit, sipas Skew . Duhet të theksohet se shoqëritë tregtare përdorin këto të ashtuquajtura norma financimi për të lidhur kontratat e tyre me çmimet përkatëse spot.

Vini re se normat e financimit janë pagesa periodike që u paguhen investitorëve afatgjatë ose afatshkurtër dhe llogariten bazuar në diferencën midis çmimeve të kontratës së përhershme dhe çmimeve spot.

Kur tregu është në një rrugë rritëse, norma e financimit është pozitive dhe tenton të rritet me kalimin e kohës.

Në këtë rast, investitorët që mbajnë një pozicion afatgjatë në një kontratë të përhershme do t’i paguajnë një tarifë financimi investitorëve “të kundërt”, të anës së shkurtër.

Në të kundërt, norma e financimit do të jetë negative kur tregu është në një prirje rënëse rënëse, ku investitorët që mbajnë një pozicion afatshkurtër në një kontratë të përhershme do të paguajnë një tarifë financimi për investitorët afatgjatë.

Sipas Kaiko, investitorët po ndjekin një prirje rënëse sepse ata janë duke vënë bast për një vonesë të mundshme ose të dështuar të lançimit të përmirësimit të blockchain Ethereum , ose sepse ata po mbrojnë investimet e tyre të gjata në Ether pak para bashkimit.

“Rritja e levës me më shumë arinj mund të çojë në një shtrëngim të shkurtër , pasi investitorët e mbivlerësuar shtyhen të likuidohen ndërsa çmimet rriten,” tha Andrew Tu , kreu i firmës së tregtimit kriptoalgoritmik Efficient Frontier .

.

Të Ngjajshme

Regjistrohen 55 raste të reja me virus

admin

Maqedoni, 11 tetori ditë jo pune për të gjithë qytetarët

admin

“Pritja e gjatë për në BE, na detyroi të marrim pasaporta bullgarë”

admin

Leave a Comment