November 28, 2020
Portali Shprehja

Kujdes..!? Melekët nuk hyjnë në këto vende…

Me Emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit Falënderimet qofshin vetëm për Allahun. Paqja dhe shpëtimet qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed dhe mbi familjen, shokët e tij dhe të gjithë pasuesit e tij deri në Ditën e Gjykimit. Melekët nuk hyjnë në atë shtëpi ku ka qen dhe fotografi (me figura).

Besimi në Melaikët është shtylla e dytë prej shtyllave të besimit,argument për këtë është Fjala e Allahut të Lartësuar:(آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ)“I Dërguari beson në çfarë i është zbritur atij nga Zoti i tij po kështu edhe besimtarët. Gjethsecili prej tyre beson në Allahun, në Melaikët e Tij…“ [El-Bekare: 285]

.

Të Ngjajshme

Në cilën ditë lindi i Dërguari i Allahut Muhammedi a.s !

admin

Profeti (alejhi selam) thotë:“Unë jam dërguar dhe Ora e Kijametit është larg meje aq sa…

admin

Pse namazi është më i mirë se gjumi !?

admin

Leave a Comment