October 1, 2023
Portali Shprehja

Kuvendi miratoi ndryshimet në Kodin Penal

Me 48 vota “pro”, 36 “kundër” dhe një abstenim, Kuvendi miratoi ndryshimet dhe shtesat në Kodin Penal.

Votimi u parapri nga një debat në të cilin deputetët e opozitës shprehën kritika të ashpra, duke akuzuar qeverinë për futjen e këtyre ndryshimeve ligjore për të amnistuar ata që shkelin ligjin. Siç theksuan deputetët e VMRO-DPMNE-së, edhe në këtë rast po keqpërdoret flamuri evropian. Mirëpo, sipas zëvendësministres së Drejtësisë Viktorija Avramovska-Madiq, e cila i ka përsëritur, nga gjithsej 38 nene në ndryshimet dhe plotësimet ligjore, 35 janë me direktiva të BE-së.

“Që të mos ketë konfuzione dhe dilema se pse Ligji ka përemër evropian, theksoj se parashikon 38 nene, 35 prej të cilëve janë me direktiva të BE-së. Dje kur e dhashë propozimin pse duhet të jetë me flamur evropian dhe pas procedurës së shkurtuar përmenda se qëllimi është harmonizimi me legjislacionin evropian”, tha Avramovska-Madiq.

.

Të Ngjajshme

Osmani për sulmin në Turqi: Solidaritet i plotë me Erdoganin

Mbyllen edhe 10 markete që nuk kanë zbritur çmimet!

admin

AUV: Ushqimi që importohet në RMV – i sigurtë!

admin

Leave a Comment