15.5 C
Skopje
September 22, 2019
Informacione Vendi

Kuvendi sot debat për heqjen e imunitetit të deputetit dhe ish-kryeparmentarit Veljanovski

Komisioni parlamentar për mandate dhe emërime nesër do të debatojë për kërkesën për marrjen e imunitetit ish kryetarit të Kuvendit, Trajko Veljanovski, deputet i VMRO-DPMNE-së i cili mbrëmë u ndalua si i dyshuar për ngjarjet e 27 prillit të vitit 2017. Seanca e komisionit me të cilin kryeson deputeti Pavle Bogoevski është caktuar për në ora 10:30.

Komisioni është i obliguar ta shqyrtojë kërkesën, dhe në afat prej dy ditëve të dërgojë raport deri te kryetari i Kuvendit. Pas raportit të komisionit, Kuvendi në afat prej tre ditëve duhet të vendosë për kerkesën e gjykatës në seancë plenare. Vlejanovski është i dyshuar në hetimin e Prokurorisë Publike për ngjarjet e përgjakshme të 27 prillit 2017 në Kuvend.

Burimi i lajmit

Artikuj të ngajshëm

Arrin grupi i ri i vullnetarëve amerikan

shprehja

Parafushata s’mund të ndalet, PZAP e hedh një ankesë si të palejuar

shprehja

Kërkohet dorëheqja e ministrit dhe një drejtori të Qeverisë së Zaevit

shprehja