January 23, 2022
Portali Shprehja

Kyuchyuk: Nuk është në interesin tonë kombëtar bllokimi i Maqedonisë së Veriut

Qëndrimi për negociatat me Republikën e Maqedonisë së Veriut pas vetë Këshillit të Sigurimit konfirmon atë që kemi si konsensus publik në mesin e forcave politike, tha mbrëmë për “BNT” eurodeputeti i DPS-së, Ilhan Kyuchyuk.

Marrëveshja e vitit 2017 dha një bazë të mirë për fillimin e bisedës reale me Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe qëndrimet pasuese të Kuvendit Kombëtarë Bullgarë dhe të qeverisë së atëhershme.

Tact Watches

“Unë nuk shoh ndonjë ndryshim domethënës nga pozicioni i Bullgarisë deri tani”, tha Kyuchyuk.

Ai theksoi se sheh një mundësi që qeveria bullgare të jetë më aktive në bisedimet me Maqedoninë e Veriut dhe deri më tani pengesa kryesore konkrete në të dyja vendet është situata e keqe politike.

Eurodeputeti shprehu dyshime për përshtatshmërinë e përcaktimit të afateve, çdo politikan me përvojë e di që vendosja e afateve fsheh rreziqet e veta.

“Më duket se në zgjidhjen e një çështjeje kaq komplekse, vendosja e afateve nuk do të ndihmojë në zgjidhjen e saj, përkundrazi – problemet do të thellohen.
“Shmangia e afateve specifike më duket se është një pozicion më largpamës”, tha Kyuchyuk.

Sipas tij, çështja me Maqedoninë e Veriut kryesisht zbret në dy tema kryesore – biseda për historinë, e cila është shumë e rëndësishme për fqinjin tonë lindor, tema tjetër është biseda për të ardhmen.

“A po e arrijmë qëllimin tonë kombëtar duke i vënë bllokadë rrugës së RMV-së, e ajo është që vendi të jetë pjesë e kësaj hapësire qytetëruese, në të cilën jemi dhe në të njëjtën kohë t’i japim shtysë zgjerimit në drejtim të Ballkani Perëndimor – për mendimin tim jo. Këto nuk janë pritshmëri dhe nuk është në interesin kombëtar të Bullgarisë”, tha eurodeputeti i MRF.

Sipas tij, duhet të gjenden perspektiva të mjaftueshme që të dy vendet të ecin drejt rrugës së anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut në BE.

Të Ngjajshme

Vazhdon përballja me flakët në Manastir! Zjarrfikësit tentojnë shuarjen e zjarrit në fabrikën e bukës

admin

Maqedonia e Veriut kërkon lehtësira për hyrje në Kosovë

admin

Ngrirja e çmimeve vlen vetëm edhe 8 ditë

admin

Leave a Comment