January 16, 2021
Portali Shprehja

Lëvizja Besa: Së shpejti përkatësia etnike në letërnjoftime

Lëvizja Besa do të aktualizojë çështjen e përkatësisë etnike në letërnjoftime menjëherë pas formimit të trupave punës në kuvend. Sipas kreut të këtij subjekti Bilall Kasami ky ndryshim ligjor është pjesë e marrëveshjes me LSDM-në dhe do të miratohet shumë shpejtë. Propozimi parashikon që në letërnjoftime të përcaktohet përkatësia etnike, ndërsa gjatë aplikimit për kartë identiteti qytetarët do të kenë mundësi të zgjedhin nëse duan ose jo dokument në të cilën shkruan përkatësia etnike.

Me përmbylljen e procesit të funksionalizimit të Kuvendit me të gjitha trupat punues, debatet e para që do të bëhen dhe për në dinamikën e futjes së ligjeve në procedurë parlamentare, ne qëndrojmë në atë që një ndër ligjet e para do të jetë edhe Ligji për dokumentet e identifikimit që parasheh që edhe përkatësia etnike të jetë pjesë e kartës së identitetit- deklaroi  Bilall Kasami, Lëvizaj BESA.

Të Ngjajshme

Besimtarët katolikë sonte festojnë Buzmin

admin

Maas: Gjermania kërkon zgjidhje për mosmarrëveshjen midis Shkupit dhe Sofjes

admin

Vazhdojnë kontrollet e shtuara në trafik, sanksionohen 226 vozitës në Komunën Qendër

admin

Leave a Comment