Sindikata nuk do të lejojë politikë, populli është i uritur, çmimet e ushqimeve dhe faturat janë të larta, thuhet në njoftim, rritja e pagës minimale prej 9 mijë denarë nga viti 2017 do të mbetet e parëndësishme sepse vlera e shportës minimale sindikale për dhjetorin e vitit 2017 ka qenë 32.316 denarë dhe sot është 48.234 denarë.