January 19, 2021
Portali Shprehja

Malevski: Marrëveshja kornizë ndryshoi Maqedoninë

Denko Malevski, ministër në qeverinë e parë të Maqedonisë së pavarur në një intervistë për emisionin “Programi 200” në Alsat tha se është e vërtetë që Marrëveshja kornizë e vitit 2001 e ndryshoi Maqedoninë, por ai tha se ne duhet t’i parashikojmë këto gjëra që në vitin 1991 si pjesë e një mendimi strategjik për ardhmërinë e vendit dhe këto ndryshime t’i bëjmë shumë më herët. Ai ndër të tjera tha se aleatët tanë perëndimor më shumë herë na kanë thënë që ai disbalanc që ekziston mes strukturave shtetërore, përbërja e tyre dhe kompozimi etnik i shoqërisë maqedonase.

Ajo që ishte karakteristike, e meqë unë isha në atë Qeveri të parë të Maqedonisë, ishte refuzimi i maqedonasve që t’i iniciojnë vetë ato lëshime. Kuptohet, mund të gjej edhe shpjegim, kishte shumë frikë, ajo ishte kohë e mosbesimeve të frikshme, popujt e Jugosllavisë u grindën, luftuan, kishte mosbesim brendapërbrenda…- tha Denko Malevski.

Të Ngjajshme

U arrestua në Shkup, bosi turk i drogës ishte takuar me biznesmenë dhe funksionarë

admin

Zbardhja e rastit “Alfa”, vetëm premtim i pushtetit

admin

Koalicioni ASH-AAA promovuan platformën “shtetësia.mk”

admin

Leave a Comment