May 28, 2022
Portali Shprehja

Mariçiq – Georgievski: Janë të rinjtë ata që do të vazhdojnë të ndërtojnë të ardhmen evropiane të vendit

Për të vazhduar bashkëpunimin e Sekretariatit për Çështje Evropiane me institucionet e arsimit të lartë dhe për të mbështetur stafin e ri në përgatitjen për pjesëmarrje në procesin e integrimit evropian, zëvendëskryeministri për çështje evropiane Bojan Mariçiq nënshkroi sot Memorandumin e Bashkëpunimit me Dekanin e Fakulteti Juridik “Justiniani I” në Shkup, prof. Dr Sasho Georgievski.

Tact Watches

“Janë të rinjtë ata që do të vazhdojnë të ndërtojnë të ardhmen evropiane të vendit, ndaj është thelbësore t’u sigurohet atyre njohuri cilësore teorike dhe praktike. Është në interes të procesit të integrimit evropian përmes bashkëpunimit të përbashkët”, tha zëvendëskryeministri. Ministrja Mariçiq.

Nisur nga natyra e procesit të integrimit evropian me miratimin e legjislacionit evropian në periudhën e para-anëtarësimit, si dhe gjatë negociatave për anëtarësim në BE, Mariçiq dhe Georgievski theksuan se stafi juridik që do të largohet nga Fakulteti Juridik duhet të ketë njohuri të shkëlqyera. për çështjet që lidhen me Bashkimin Evropian.

Në këtë kuadër, ata theksuan se është thelbësore përmes arsimit të krijohet një staf që do të përgatitet dhe do të kontribuojë në reformat, veçanërisht në luftën kundër korrupsionit dhe sundimit të ligjit, duke qenë se ato janë fushat kryesore në Temeli grupi që hapet i pari, në fillim të negociatave të para-anëtarësimit, por është edhe grupi që mbyllet i fundit.

Sekretariati për Çështjet Evropiane bashkëpunon në vazhdimësi me komunitetin shkencor dhe institucionet e arsimit të lartë brenda dhe jashtë vendit, duke u mundësuar studentëve tanë të përgatiten me njohuri nga Bashkimi Evropian dhe të jenë të gatshëm për të marrë pjesë në proceset integruese evropiane, por edhe duke ofruar arsimim për administrata për të përmirësuar njohuritë në fushat e BE-së.

 

.

Të Ngjajshme

”Levica”: Inspektime për flamurin shqiptar në stadiume dhe përmendoren e Xhemë Gostivarit

admin

Arrestohen dy shpërndarës të drogës në Shkup

admin

LSDM: Gjashtë nga shtatë të dyshuarit në “Parcela kriminale” janë në lidhje me VMRO-DPMNE-në dhe Mickoskin

admin

Leave a Comment