December 4, 2021
Portali Shprehja

Mbështetje e fuqishme për perspektiven evropiane të RMV-së

Në vazhdim të agjendës dyditore intensive të vizitës së punës në Bruksel, Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, realizoi takim edhe me bashkëkryesuesin e Komisionit të Përbashkët Parlamentar mes BE-MK, Andreas Schieder, si dhe me raportuesin për Maqedoninë e Veriut, Ilhan Kjuçuk.

Temë e pashmangshme e takimeve ishin ngjarjet aktuale të brendshme politike në vend, por në fokus të bisedimeve ishin rrjedhat integruese evropiane në vend dhe tentativat, por edhe mundësitë për të çuar përpara gjithë procesin.

Tact Watches

Deputetët theksuan mbështetjen e fuqishme për perspektivën evropiane të Maqedonisë së Veriut, rrjedhën e papenguar të agjendës evropiane të vendit, miratimin e kornizës negociuese dhe organizimin e Konferencës së Parë Ndërqeveritare. Ata theksuan rëndësinë e vazhdimësisë së reformave, nevojën për stabilitet të vendit për të krijuar një atmosferë pozitive për fillimin e negociatave. U theksua se koncepti i një shteti multietnik dhe paqësor, i përkushtuar për gjetjen e zgjidhjeve përmes kompromisit dhe dialogut, njihet si sukses unik dhe i madh për Maqedoninë e Veriut dhe është shembull jo vetëm për rajonin por edhe më gjerë. Duke theksuar aspektin gjeopolitik të rëndësisë së zgjerimit të BE-së në rajon, njëzëri u tha se Ballkani Perëndimor është i rëndësishëm jo vetëm për sigurinë dhe stabilitetin e BE-së, por edhe për progresin e përgjithshëm ekonomik, politik dhe social të kontinentit.

Në takim, nga ana e raportuesit Kjuçuk, ministri Osmani u njoftua me rrjedhën e përgatitjeve të Rezolutës së re për progresin e vendit, dokument ky që tradicionalisht çdo vit përgatitet nga Parlamenti Evropian.

Gjatë ditës, Osmani u takua edhe me Simon Mordeau, këshilltar diplomatik i kryetarit të Këshillit Evropian, Charles Michel, si dhe me përfaqësues të tjerë të lartë të BE-së.

Vizitën e punës në Bruksel, Osmani e përmbylli me intervista me ueb faqen prestigjioze të Brukselit “EU Observer” dhe “Agency Europe”, duke shkëmbyer qëndrime për zhvillimet aktuale të politikës së brendshme dhe të jashtme në Maqedoninë e Veriut.

Të Ngjajshme

Paralajmërohet ngrirja e çmimeve të produkteve elementare në Maqedoninë e Veriut

admin

Marrëveshja Zaev Gashi shtyhet sërish, ai po ngjanë serialit Feride

admin

Antovski: Sërish do të ketë shtrenjtim të energjisë elektrike

admin

Leave a Comment