8.6 C
Skopje
November 18, 2019
Tech

Microsoft “rrit produktivitetin” pas orarit me katër ditë punë

Zyrat janë mbyllur çdo të premte të muajit gusht të këtij viti dhe stafit me orar të plotë i është thënë “pushim i veçantë”, i cili është paguar.

Gjatë kësaj kohe, takimet janë kufizuar në 30 minuta dhe diskutimet online janë inkurajuar si alternativë ndaj takimeve të drejtpërdrejta.

Ky eksperiment ka ndodhur pavarësisht pse Japonia njihet për një prej orareve më të gjata të punës në botë.

Më 2017, një sondazh ka gjetur se gati një çerek i kompanive japoneze kanë pasur persona që kanë punuar më shumë se 80 orë jashtë orarit brenda një muaji, kryesisht të papaguara.

Gjatë eksperimentit të kompanisë Microsoft po ashtu është thënë se energjia elektrike është shfrytëzuar 23 për qind më pak dhe 59 për qind letra më pak janë printuar gjatë kësaj periudhe, krahasuar me gushtin e vitit të kaluar.

Artikuj të ngajshëm

Debuton Mustang elektrik – foto

shprehja

Elon Musk dëshiron të ndërtojw një qytet në Mars, por duhen 20 vite punë dhe 1,000 anije kozmike

shprehja

Audi prezanton versionin S8 2020, kjo është shpejtësia maksimale e veturës – Foto

shprehja