July 27, 2021
Portali Shprehja

Misteri dhe vdekjeve të ushtarëve kroat – Iliria News Agency

Në pak më shumë se një muaj, pesë ushtarë të vdekur u gjetën jashtë shërbimit në Kroaci, dhe Sekretari i Shtetit në Ministrinë e Mbrojtjes, Zdravko Jakop, pretendon se asnjë prej atyre vdekjeve nuk ka lidhje me shërbimin ushtarak.

Pa specifikuar shkakun e vdekjes së pesë ushtarëve, trupat e të cilëve u gjetën në vende të ndryshme dhe jashtë kazermave, Jakop flet për preventivë. Ai thotë se ata kanë njoftuar strukturat e komandës dhe psikologët ushtarakë për të analizuar shkaqet e mundshme dhe lidhjet midis rasteve në mënyrë që veprimet parandaluese të mund të ndërmerren në të ardhmen.

Ministria e Mbrojtjes, tha ai, po monitoron ngjarje të tilla, duke punuar në veprime parandaluese dhe duke parandaluar që ato të ndodhin në sistemin e ushtrisë.

Komandantët dhe psikologët do të arsimohen më tej në mënyrë që të identifikojnë më lehtë se cilët ushtarë kanë probleme, tha ai, duke shtuar se Ministria e Mbrojtjes aktualisht ka një numër të mjaftueshëm të psikologëve, por që secili sistem përpiqet për më mire.(INA)

Të Ngjajshme

Bullgarët në Kushtetutën e Maqedonisë – Iliria News Agency

admin

Vijojmë çdo ditë pa u ndalur me vaksinimin masiv në të gjithë vendin – Iliria News Agency

admin

NJË PERSONI NË AEROPORTIN E PRISHTINËS I GJENDET NJË ELEKTROSHOK – Iliria News Agency

admin

Leave a Comment