February 1, 2023
Portali Shprehja

Mos e lini kurrë karikuesin në prizë, nga çfarë rrezikoheni

Shumë njerëz e lënë karikuesin në prizë pasi të karikojnë celularin. Por a është vërtet e rrezikshme? Karikuesi nuk duhet të lihet në prizë për disa arsye. Ekspertët këshillojnë që është më mirë ta hiqni karikuesin nga priza nëse nuk e përdorni më. Së pari, karikuesi konsumon energji dhe nëse nuk e keni vendosur celularin.

Një karikues ka një transformator që transformon tensionin në forcën e kërkuar. Për telefonat inteligjentë, është rreth pesë volt. Transformatori funksionon edhe kur asnjë pajisje nuk është e lidhur.

Një karikues celulari që është gjithmonë i kyçur në prizë shkakton kosto të shmangshme të energjisë elektrike.Nese ngarkues të shumtë janë të lidhur vazhdimisht në prizë nëpër shtëpi, kostot shtohen.

Vetëm për karikimin e celularit, sipas disa përllogaritjeve, mesatarisht gjatë vitit harxhohen rreth 20 euro energji elektrike. Kjo nuk tingëllon si shumë, por kur ngarkues të shumtë janë të lidhur vazhdimisht në prizë nëpër shtëpi, kostot shtohen.Është veçanërisht e rrezikshme nëse karikuesi nuk është origjinal.

Mund të mbinxehet, duke rritur rrezikun e zjarrit. Duhet të jeni veçanërisht të kujdesshëm me produktet e lira.Është veçanërisht e rrezikshme nëse karikuesi nuk është origjinal.

Sa më gjatë të jetë e lidhur pajisja, aq më i madh është rreziku që diçka të ndodhë dhe ta dëmtojë atë. Karikuesit me defekt kanë shkaktuar një sërë zjarresh. Në shumicën e rasteve, këto janë zjarre të vogla.

.

Të Ngjajshme

Vuçiç: Nuk ka afat për miratimin e planit për Kosovën

Përse kur porositim, marrim një gotë ujë me kafen tonë

Sulm nga grupi xhihadist në Idlib, vriten tetë ushtarë sirianë

Leave a Comment