July 2, 2022
Portali Shprehja

Mos i pastroni rrobat në 60 gradë!

Sa më i nxehtë të jetë uji, aq më të pastra do të jenë rrobat? Të gjithë i besojmë pak a shumë kësaj thënieje, mirëpo nuk është kështu…

Tact Watches

Nuk do të filozofojmë shumë. E vërteta është kjo… Rrobat me lara dhe ato të zeza i lajmë në 40 gradë celsius, ndërkaq të bardhat dhe ato posaçërisht të ndotura në 60 gradë?

Kështu përafërsisht na kanë mësuar nënat tona. Përveç nëse nuk janë ndër ato shkollat më të vjetra kur çdo gjë është zier… Mirëpo tani ka kohë që ajo rregull është vjetruar.

Larja e rrobave në 60 gradë celsius është krejtësisht e panevojshme.

Ky është shpenzim i pakuptimtë i energjisë elektrike dhe kështu drejtpërdrejt dëmtojnë ambientin.

Mirëpo edhe njollat më të forta lahen pa problem në 40 gradë.

Me rrobalarëse moderne dhe detergjente moderne, madje as mjetet për eliminimin e njollave nuk janë përherë të nevojshme, mirëpo edhe ato na ndihmojnë.

Pra, temperatura më e lartë do të thotë më shumë shpenzim të energjisë elektrike dhe më shumë shpenzim parash.

.

Të Ngjajshme

Çfarë ndodh me trupin kur nuk e pini kafenë e zakonshme të mëngjesit

Mbi 500 mjekë në Kosovë janë të papunë

Megi Pojani protagoniste në klipin e ri të Don Xhonit, lansohet më 7 korrik

Leave a Comment