October 1, 2023
Portali Shprehja

Musk huazoi 1 miliard dollarë nga SpaceX teksa po mblidhte fonde për të blerë Twitter-in, thuhet në një raport të ri

Elon Musk edhe një herë ka huazuar para nga një prej kompanive të tij, duke marrë një hua prej 1 miliard dollarësh nga SpaceX teksa po mblidhte fonde për të blerë Twitter, thuhet në një raport të ri.

Elon Musk mori një hua prej 1 miliard dollarësh nga SpaceX tetorin e kaluar, në të njëjtin muaj që bleu Twitter-in, tani i njohur si X, sipas dokumenteve të cituara nga The Wall Street Journal.

Huaja u mbështet nga disa nga aksionet e Musk në SpaceX, dhe ai e ktheu atë me interes menjëherë më pas, në nëntor, sipas Journal.

Por marrëveshja mbështetej ende në një sasi të konsiderueshme të financave të kompanisë, pasi SpaceX kishte 4.7 miliardë dollarë para dhe letra me vlerë “në dorë” në fund të vitit të kaluar, raportoi WSJ.

Personi më i pasur në botë gjithashtu shiti pothuajse 4 miliardë dollarë aksione të Tesla në nëntor.

Në total, Musk shiti rreth 23 miliardë dollarë të aksioneve të tij në kompaninë e automjeteve elektrike vitin e kaluar për të ndihmuar në financimin e blerjes së tij të Twitter.

Siç thuhet më tej, rreth 13 miliardë dollarë nga marrëveshja prej 44 miliardë dollarësh e Musk për të blerë Twitter-in u financuan gjithashtu nga bankat e Wall Street si Morgan Stanley dhe Bank of America.

Këto kredi u mbështetën nga një pjesë e aksioneve të Tesla-s së Musk.

Ky borxh po shlyhet nga Twitter, në vend të Musk, me pagesa interesi të barabarta me rreth 1.5 miliard dollarë në vit.

Fidelity, e cila zotëron një aksion në Twitter, ka ulur në mënyrë rutinore vlerën e kompanisë – duke vlerësuar në maj se ajo vlen vetëm një të tretën e asaj që Musk pagoi fillimisht.

Dhe kjo nuk ishte as hera e parë që Musk mori një hua nga SpaceX. Ai më parë i tha Journal se kishte marrë hua prej 20 milionë dollarësh në vitin 2009 për të ndihmuar në financimin e Tesla-s.

Sipas raportit të fundit të WSJ, ai gjithashtu mori tri kredi me vlerë 500 milionë dollarë nga SpaceX midis 2018 dhe 2020, përpara se t’i shlyente në fund të vitit 2021.

Dhe Tesla thuhet se po përballet me një hetim federal për “Project 42” – i cili besohet se përfshin ndërtimin e një shtëpie xhami për Musk.

.

Të Ngjajshme

Osmani për sulmin në Turqi: Solidaritet i plotë me Erdoganin

Mbyllen edhe 10 markete që nuk kanë zbritur çmimet!

admin

AUV: Ushqimi që importohet në RMV – i sigurtë!

admin

Leave a Comment