0.6 C
Skopje
December 4, 2019
Feja Islame

Muslimanët duhet t’i kushtojnë vëmendje këtij kuptimi të sures Jasinë

Dr. Ratib en-Nabulsi ka thënë: “Shumë herë, gjatë leximit të Kuranit, jam ndalur te surja Jasin dhe kam gjetur kuptime, të cilave mbase shumë muslimanë nuk ju kushtojnë vëmendje. Surja Jasin tek muslimanët e sotëm, kryesisht lidhet me vdekjen. Shpesh mund të shohim se si familja i lexon Jasin ndonjërit prej anëtarëve të saj, i cili është në prag të vdekjes, me shpresë se ai lexim do t’i ndihmojë atij që është duke vdekur. Mirëpo, unë vëmendjen time e kam përqendruar në diçka shumë të rëndësishme nga kjo sure kuranore. Në fakt, në suren Jasin, Allahu i Plotfuqishëm ka thënë se Ai e ka shpallur Kuranin:

“Për ta paralajmëruar atë që është i gjallë…” (Jasin, 70), dhe nuk ka thënë:

“Që të jetë i dobishëm për ata që vdesin!”

Unë këtu nuk dua të polemizoj, për atë se, a ju bën dobi të vdekurve leximi i Kuranit nga ana e njerëzve të gjallë, por dua të them se ne e kemi lënë pas dore urtësinë më të madhe të Kuranit, e që është se ai është paralajmërim për atë që është i gjallë.

Pastaj bëra pyetje:

– Sa muslimanë të gjallë e lexojnë suren Jasin për të pasur dobi nga ai lexim?

– Sa prej tyre i dinë dhe i kuptojnë domethëniet e kësaj sureje?

Burimi i lajmit

Artikuj të ngajshëm

VESHJE TË REJA FËMIJËVE PËR BAJRAM

Dy imamët shqiptar që kontribuuan jashtëzakonisht për Ramazan

Letra prekese e djalit drejtuar nënës:”Kjo leter eshte per ty nena ime!”

shprehja