6 C
Skopje
February 5, 2019
Informacione Vendi

Në Kërçovë promovohet projekti për integrimit social të romëve

Punësimi, mbroja sociale, nxjerrja e dokumenteve personale, legalizimi i shtëpive, gjyqësia, janë vetëm një pjesë e sferave ku më së shpeshti shkelen të drejtat e romëve.

Kjo ishte theksuar në konferencën e sotme ku janë prezantuar rezultatet e projektit “Komuna e Kërçovës është e vendosur t’i zgjidh problemet e popullatës rome në Komunën e Kërçovës”, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas Kryetarit të Shoqatës “Rilindja” nga Kërçova Emin Mamudoski, romët janë kategoria më e prekura ku shkelja e të drejtave dhe diskriminimi para gjithash për shkak të nivelit të ulët të njohurive dhe arsimit.

Projekti është zbatuar në kuadër të projektit “Nga aksioni deri te të drejtat e barabarta për romët” financuar nga BE-ja./Telegrafi/

Burimi i lajmit

Artikuj të ngajshëm

Prokurorët special po merren me 974 lëndët e trashëguara nga EULEX-i

shprehja

Spitali i Gjinekologjisë në Çair rrezikon të mbyllet, shkak ndotja

shprehja

Albin Kurti: Darka Thaçi-Rama, pritë për Haradinajn

shprehja